Ροή Τοπικά

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ όλα τα έκτακτα μέτρα στα Τρίκαλα

trikalavoice.gr

Μάσκα παντού και αυστηρότερα μέτρα και στον Δήμο Τρικκαίων.

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι, όπως και σε ολόκληρη την Π.Ε. Τρικάλων, τίθεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων από το Σάββατο 26-09-2020 και ώρα 06.00 έως Σάββατο 10-10-2020 και ώρα 06.00, δηλαδή για διάστημα 14 ημερών.
Η ανακοίνωση έγινε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, μετά από εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.
Προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όπου εξετάστηκαν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στα Τρίκαλα, με δεδομένη τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα αυστηρότερα μέτρα λαμβάνονται «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19».

Αναλυτικά, τα περιοριστικά μέτρα με εφαρμογή σε ολόκληρη την Π.Ε. Τρικάλων, είναι:
● Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 της επομένης. Συμπεριλαμβάνονται περίπτερα, μίνι μάρκετς και κάβες ποτών. Εξαιρούνται όσα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διαθέτουν κωδικούς take away και delivery, χωρίς όμως να πωλούν αλκοόλ. Παραμένουν ανοιχτά φαρμακεία και πρατήρια καυσίμων.
● Αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση, όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, αγορές κ.λπ.
● Απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού, οπότε επιτρέπεται έως 6 άτομα.
● Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
● Στις λαϊκές αγορές, θα εμπορεύεται προϊόντα το 50% των πωλητών και παραγωγών εκ περιτροπής. Τη σχετική ονομαστική κατάσταση θα δημοσιοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων στην ιστοσελίδα του. Θα πρέπει να τηρείται αυστηρά απόσταση 5 μέτρων από κάθε πάγκο και όλοι, πωλητές και καταναλωτές, να φορούν μάσκα. Προηγούμενη ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων (της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου) για τα μέτρα στις λαϊκές αγορές δεν ισχύει και αναμένεται η ανακοίνωση σχετικής λίστας συμμετεχόντων στις αγορές του Σαββάτου.
Η Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων θα επιτηρεί την τήρηση των μέτρων.
Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.
Ο Δήμος Τρικκαίων απευθύνει έκκληση στους τρικαλινούς και τις τρικαλινές να προστατεύσουν την υγεία τους, την υγεία των συγγενών και φίλων, τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης