Τοπικά

Αναφορά Κοντοτόλη στη Βουλή για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, το αίτημα των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών για τον άμεσο επανέλεγχο των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ (1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023), ώστε να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις του συστήματος και να μη χάσουν τη δουλειά τους εκατοντάδες εκπαιδευτικοί.

 

 

Αναφορά προς  τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και την Υπουργό Εσωτερικών κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη, καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς  να απαντήσουν στα αγωνιώδη ερωτήματα εκατοντάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έκπληκτοι είδαν στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ να έχουν χάσει τη σειρά που τους αναλογεί, εξαιτίας λαθών και παραλείψεων του ηλεκτρονικού συστήματος του ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί σε επιστολή τους, στους προσωρινούς πίνακες που ανακοίνωση ο ΑΣΔΕΠ, εκατοντάδες πτυχία ξένων γλωσσών δεν έχουν προσμετρηθεί, προϋπηρεσίες που δίνουν δεκάδες μόρια δεν έχουν ληφθεί υπόψη, ακόμα και απολυτήρια στρατού για τους άνδρες που δεν χωρεί αμφισβήτηση για το περιεχόμενό τους.

Έτσι, πάρα πολλά λάθη που οφείλονται αποκλειστικά στον ΑΣΕΠ, αν δε διορθωθούν πάραυτα, ήδη βρισκόμαστε ένα μήνα πριν τις προσλήψεις αναπληρωτών για το επόμενο διδακτικό έτος, θα οδηγήσουν εκατοντάδες αναπληρωτές στην ανεργία και στην οικονομική και οικογενειακή δυστυχία.

Για τους λόγους αυτούς, καλούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί να απαντήσουν σε ποιες άμεσες κι επείγουσες ενέργειες πρόκειται να προβούν, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης