Ροή Τοπικά

Ανησυχία στα χωριά της Φαρκαδόνας. Επανελέγχονται 1308 σπίτια μετά το σεισμό

Η περασμένη Τρίτη, ορίστηκε ως ημερομηνία έναρξης του Επανελέγχου (Δευτεροβαθμίου Ελέγχου) των κτηρίων που έχουν πληγεί από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 και έχουν χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμα.

Οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι θα διενεργηθούν σε όλα τα κτήρια που έχουν χαρακτηριστεί «Μη Κατοικήσιμα» από τον Πρωτοβάθμιο έλεγχο (Δελτίο Ταχείας Αυτοψίας) χωρίς να απαιτείται αίτηση από τους ιδιοκτήτες των πληγέντων κτηρίων, καθώς και στα κτήρια για τα οποία οι πολίτες είχαν υποβάλει αίτηση μέχρι τις 11.03.2021 και δεν ελέγχθηκαν κατά τον πρωτοβάθμιο έλεγχο.

Μετά την έκδοση της ΚΥΑ με αριθμ. πρωτ. Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./6350/Α325/ 11.03.2021(Β΄964) «Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας», οι ιδιοκτήτες πληγέντων κτηρίων τα οποία βρίσκονται εντός των οριοθετημένων περιοχών, εφόσον επιθυμούν τον έλεγχό των κτηρίων τους, μπορούν να υποβάλουν στη Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε. αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτήριο, μέχρι τις 11.09.2021, συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης