Τοπικά

Ανοικτή επιστολή του Μπάμπη Δ. Δεληλίγκα προς τον κ. Δήμαρχο Τρικκαίων

Κύριε Δήμαρχε, Πέρασε ένας μήνας από την υποβολή της αίτησής μου προς εσάς προσωπικά (Αριθμ. Πρωτ. 6095/5-2-2024) με την οποία ζητούσα να μου απαντήσετε γραπτώς σε δύο ερωτήματα που αφορούσαν τον χρόνο οριοθέτησης του παραπλήσιου του δωρηθέντος από εμένα και την σύζυγό μου οικοπεδαγρού προς τον Δήμο Τρικκαίων, καθώς και το πότε έγινε η νομιμοποίηση των ‘’αυθαιρέτων’’, κατά την διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κα Σαργιώτη, κτισμάτων, όπως αυτή δήλωσε επεξηγηματικά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30-1-2024 σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από την αντιπολίτευση (κα Κασσοπούλου).

 

 

Μέχρι στιγμής, παρά το ότι πέρασε ένας ολόκληρος μήνας εντός του οποίου, σύμφωνα με τον Νόμο, έπρεπε να δοθεί η σχετική απάντηση, εσείς έχετε κωφεύσει ή μάλλον μας έχετε γραμμένους εις τα παλαιότερα των υποδημάτων σας.

Έτσι, λοιπόν. κι εγώ, εξαιτίας της συμπεριφοράς σας αυτής, αναγκάζομαι δημοσίως πλέον να καταγγείλω την αδιαφορία σας για την μη απάντησή σας στα όσα ερωτήματα σας ζητούσα με την αίτησή μου να μου απαντήσετε.

Ερώτημα πρώτο:

Είχε δηλώσει η Διευθύντριά σας κα Σαργιώτη στην παραπάνω αναφερόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (30-1-2024) σε ερώτηση της αντιπολίτευσης, προς εσάς κε Δήμαρχε, σχετικά με το πού ευρίσκεται το όλο θέμα της Δωρεάς Δεληλίγκα.

Η απάντηση που δόθηκε από την κα διευθύντρια ήταν η εξής: ‘’Στο οικόπεδο υπάρχει ένα κτίριο και ακόμη ένα μικρότερο παρόχθια. Το οικόπεδο είναι προβληματικό γιατί είναι δίπλα στην παλαιά κοίτη του Ληθαίου και δεν υπήρχε οριοθέτηση του ποταμού. Κάναμε την οριοθέτηση’’.

Ζητώ λοιπόν κε Δήμαρχε να πληροφορήσετε εμένα, τους Συλλόγους ΑΜΕΑ Τρικάλων που αγωνιούν για την τύχη της Δωρεάς, αλλά και τους Τρικαλινούς πολίτες πότε έγινε αυτή η περιβόητη οριοθέτηση.

Και σας ερωτώ για το θέμα αυτό, διότι στις Δημοτικές εκλογές της 26-5-2019, ο συνδυασμός με την επωνυμία ‘’ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΙΙ’’ του οποίου ηγείτο ο πρώην Δήμαρχος κ. Παπαστεργίου, στον οποίο συμμετείχατε κι εσείς ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον οποίο και εκλεγήκατε και στη συνέχεια είσασταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, στο διαφημιστικό φυλλάδιο που είχατε κυκλοφορήσει μεταξύ των άλλων ‘’επιτυχιών’’ σας αναφέρεται ότι: ‘’Μέσω των Δομών Πρόνοιας του Δήμου πετύχαμε ….. Μελέτη για τον νέο πρότυπο κέντρο για τα ΑΜΕΑ χάρη στη δωρεά Μπ. Δεληλίγκα’’.

Τότε λοιπόν δεν είχε χρειαστεί να γίνει η οριοθέτηση του οικοπέδου; Κι ακόμα, όταν υπογράφτηκε το συμβόλαιο της δωρεάς δεν είχε οριοθετηθεί το δωρηθέν ακίνητο; Διότι εξ όσων γνωρίζω όταν γίνεται η μεταβίβαση ενός ακινήτου εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου δεν συντάσσεται το συμβόλαιο.

Ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός την Άνοιξη του 2022 δημοσίως είχε δηλώσει ότι υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου με την ονομασία ‘’Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στα Τρίκαλα (Εφημ. ‘’Πρωϊνός Λόγος’’ 4-5-2022).

Όταν λοιπόν υπέγραφε αυτή την σύμβαση γνώριζε ή δεν γνώριζε ότι το οικόπεδο ήταν προβληματικό και εξ αιτίας του προβλήματος δεν είχε γίνει η οριοθέτηση; Πώς λοιπόν προέβη στην υπογραφή της σύμβασης;

Άρα εν προκειμένω δύο τινα συμβαίνουν. Ή ο τότε Περιφερειάρχης γνώριζε το πρόβλημα, αλλά για πολιτικούς λόγους, διότι σε ένα χρόνο αργότερα έρχονταν περιφερειακές εκλογές και ήθελε να δείξει σχετικό ενδιαφέρον ότι η περιφέρεια κάνει έργο, ή δεν ήταν ενημερωμένος από τον τότε Δήμαρχο Τρικάλων κ. Παπαστεργίου και τον αντιπεριφερειάρχη του κ. Μιχαλάκη για το πρόβλημα, πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί οι δύο τον έβαλαν ‘’στον γάϊδαρο καβάλα’’ κατά το κοινώς λεγόμενο.

Παρεμπιπτόντως δε σας ερωτώ υπάρχει τελικά μελέτη ή δεν υπάρχει; Διότι από κουβέντες που διαχέονται στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα λένε ότι η σχετική μελέτη δεν έχει συνταχθεί ακόμη.

Άρα λοιπόν, μετά τα παραπάνω εκτεθέντα, η δοθείσα, από την διευθύντρια του Δήμου κα Σαργιώτη, απάντηση περί της οριοθέτησης είναι αληθής ή ψευδής;

Αναμένεται απάντηση!!!

Ερώτημα δεύτερο:

Δήλωσε η παραπάνω διευθύντρια του Δήμου Τρικκαίων, σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από την αντιπολίτευση, ότι ‘’νομιμοποιήσαμε (ο Δήμος δηλαδή) τα αυθαίρετα που υπήρχαν’’.

Στη συνέχεια ερωτώ κι εγώ με τη σειρά μου: Ποιά είναι τα αυθαίρετα και πότε έγινε η νομιμοποίηση αυτών;

Διότι θέλω να δηλώσω εδώ ότι, πριν γίνει η δωρεά, στο ακίνητο αυτό λειτουργούσε από πολλά χρόνια παιδότοπος με την σχετική άδεια λειτουργίας του που εκδόθηκε από την Πολεοδομία του Δήμου και νομιμοποίησης όλων των αυθαιρέτων κτισμάτων που υπήρχαν εντός του οικοπέδου.

Εκτός δε αυτού δεν μπορούσε να γίνει συμβόλαιο μεταβίβασης, όπως αναφέρω παραπάνω, εάν δεν ήταν όλα τα κτίσματα νομιμοποιημένα.

Συνεπώς πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα;

Αναμένεται απάντηση!!!

Θέλω δε να σας υπενθυμίσω ότι σχετικά με το θέμα της έναρξης των εργασιών της ανέγερσης του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες είχε κάνει δηλώσεις ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στον ημερήσιο έγγραφο και ηλεκτρονικό Τύπο των Τρικάλων και όχι μόνο (βλ. εφημ. ‘’Πρωϊνός Λόγος’’ 4-5-2022), στις οποίες αναφέρει ενδεικτικά τα εξής: ‘’ υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου με τίτλο ‘’Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες’’, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 3.000.000,00 ευρώ (ποσό το οποίο εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο τον Φεβρουάριο του 2022), με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, ευχαριστώντας παράλληλα όλους ‘’όσοι συνεργαστήκαμε με κατάθεση ψυχής και ανταγωνισμό προσφοράς για να προσφέρουμε μια σύγχρονη θεραπευτική Δομή που έχουν ανάγκη τα Τρίκαλα: το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τον Σύλλογο ΑΜΕΑ ‘’Ελπίδα’’, τον τότε αντιπεριφερειάρχη  Τρικάλων κ. Μιχαλάκη, τον τότε Δήμαρχο Τρικάλων κ. Παπαστεργίου, τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για τη μελέτη και τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Τρικάλων για την κατασκευή’’. Ευχαρίστησε επίσης τον τότε Υφυπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων κ. Τσακίρη και τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Σκάλκο για την διαχρονική στήριξη και συνεργασία (;)’’.

Εν όψει λοιπόν όλων των παραπάνω πού βρίσκεται σήμερα η αλήθεια και πού το ψέμα κε Δήμαρχε των Τρικάλων;

Θα πρέπει να δώσετε απάντηση για να γνωρίζουν οι Τρικαλινοί πολίτες και κυρίως οι οικογένειες των ΑΜΕΑ την αλήθεια και ποιοί ή ποιός επί τόσα χρόνια την αποκρύπτει και σαμποτάρει την ανέγερση του έργου.

Εάν αποφύγετε να απαντήσετε θα θεωρηθείτε υπεύθυνος για την συγκάλυψη, διότι η αλήθεια στο τέλος θα λάμψει.

Μπάμπης Δ. Δεληλίγκας

Πρ. Αντινομάρχης και Αντιδήμαρχος Τρικκαίων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης