Τοπικά

Αντιδρούν οι έμποροι της Θεσσαλίας για το φορολογικό νομοσχέδιο

Στα γραφεία του Επιμελητηρίου Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε η κοινή συνεδρίαση  του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, παρουσία του μέλους της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιο Στεργιούλη.

 

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο όπου το λιανεμπόριο και κυρίως οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις μπαίνουν ξανά στο στόχαστρο της κυβέρνησης με τα νέα τεκμήρια φορολόγησης, καταδικάζοντας την πλειοψηφία τους σε αφανισμό.

Παράλληλα εκφράστηκε η αγωνία των συναδέλφων για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί από τη θεομηνία.

Αποφασίστηκε η άμεση επικοινωνία με τους βουλευτές της Θεσσαλίας για την παρέμβασή τους προς την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για εξαίρεση του λιανικού εμπορίου από το φορολογικό νομοσχέδιο όπως και η συνεχής επαφή με τους αρμόδιους Υπουργούς και φορείς για τη γρήγορη αποζημίωση των πλημμυροπαθών επιχειρήσεων.

Τέλος, ενόψει των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων στις 22 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, αποφάσισε να προτείνει τη συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων στις κινητοποιήσεις. Η μορφή της συμμετοχής θα συναποφασιστεί και θα ανακοινωθεί από τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους τις αμέσως επόμενες ημέρες.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης