Τοπικά

Απειλές κατά του Τρικαλινού Πρύτανη του ΑΠΘ-Τοιχοκόλλησαν… κηδειόχαρτα!!!

Εικόνες ντροπής στη Θεσσαλονίκη κατά του Τρικαλινού Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου. Μετά τις απειλές για την ίδια του τη ζωή άγνωστοι έφτασαν στο σημείο να τοιχοκολλήσουν κηδειόχαρτα στο κέντρο της συμπρωτεύουσας!!!…

 

Με υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του μετά την εκκένωση της κατάληψης στο Βιολογικό, οι άγνωστοι αναφέρουν στο κηδειόχαρτο που φέρει τη φωτογραφία του Νίκου Παπαϊωάννου ότι «Η σορός θα βρίσκεται κάτω από τα μπάζα της κατάληψης στο Στέκι το Βιολογικό»!… Παράλληλα καλούν σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, αναφέροντας πως «είμαστε σε συνεχή πόλεμο, καμία εκκένωση δεν θα μείνει αναπάντητη».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα χθες ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε γνωστό ότι ο Πρύτανης δέχεται απειλές για τη ζωή του, μετά την λήξη της 34ετούς κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό», εντός του ΑΠΘ.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Ένας χώρος εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που βρισκόταν επί δεκαετίες υπό κατάληψη, αποδόθηκε στην ακαδημαϊκή κοινότητα και θα αξιοποιηθεί προς όφελος των φοιτητών. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους γνωστούς τραμπούκους να απειλούν τη ζωή του Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου και να φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, όπως είχαν συνηθίσει.

Είναι μακριά νυχτωμένοι. Η Ελλάδα αλλάζει και στα ελληνικά πανεπιστήμια η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες. Όποιος δεν το αποδεχτεί και συνεχίζει να μηρυκάζει αθλιότητες, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Φυσικά η καταδίκη τέτοιων φασιστικών συμπεριφορών είναι αυτονόητη και θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν καθαρή θέση».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης