Τοπικά

Αποκαλύπτεται το μεγαλείο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες αποκατάστασης του οικοδομήματος και των εσωτερικών τοιχογραφιών του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός  επισκέφτηκε το ναό και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

 

«Επισκέφτηκα τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου όπου εξελίσσονται οι εργασίες αναστήλωσης και ανάδειξης του εξωτερικού και εσωτερικού χώρου του ναού. Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικής δυσκολίας και ιδιαιτερότητας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία  με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη υλοποιούμε μια συνολική παρέμβαση που αναμένεται να συμβάλλει στην προστασία και ανάδειξη ενός σημαντικού θρησκευτικού μνημείου των Τρικάλων » προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Ποιες εργασίες περιλαμβάνονται

 

Οι εργασίες που υλοποιούνται είναι οι εξής: Ενίσχυση της θεμελίωσης του μνημείου με κατασκευή περιμετρικά της εξωτερικής τοιχοποιίας του ναού πεδιλοδοκού από οπλισμένο σκυρόδεμα Κατασκευή αποστραγγιστικής τάφρου περιμετρικά του ναού, κατασκευή στεγάστρου προστασίας του μνημείου, καθαίρεση του μεταλλικού τρούλου, καθαίρεση επικεράμωσης της στέγης, αποκατάσταση του φέροντος οργανισμού της στέγης στην περιοχή του καθαιρεθέντος τρούλου, αποτύπωση του φέροντος οργανισμού της στέγης, αποκατάσταση του φέροντος οργανισμού της στέγης, κατασκευή διαζώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα (σενάζ) περιμετρικά στην τοιχοποιία στην θέση έδρασης της στέγης, τοποθέτηση ελκυστήρων στην στέγη σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη και την εγκριτική απόφαση, καθαίρεση της αποθήκης στην δυτική πλευρά του ναού και αποκατάσταση της δυτικής όψης, αποκατάσταση των όψεων του Ιερού ναού, ενίσχυση της λιθοδομής με ενέματα και αποκατάσταση των ρηγματώσεων, καθαίρεση ρηγματωμένων αρμολογημάτων και αποκατάσταση αυτών, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων και την προστασία του μνημείου, συντήρηση και αποκατάσταση της λιθοδομής των υπαρχουσών αντηρίδων, καθαίρεση στεγάστρου προστασίας μνημείου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης