Τοπικά

Απονομή Αριστείων από τον Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων

Το περασμένο Σάββατο 28 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ., σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της «Βιβλιοθήκης Παναγιώτη και Μαρίας Χατζηγάκη – Φ.Ι.ΛΟ.Σ.», ο Φιλολογικός, Ιστορικός, Λογοτεχνικός Σύνδεσμος (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων, απένειμε το «Αριστείο Φιλολογίας 2019» σε απόφοιτη Γενικού Λυκείου του Ν. Τρικάλων, η οποία εισήχθη σε τμήμα Φιλολογίας με την υψηλότερη βαθμολογία από όλους τους αποφοίτους Λυκείων του Ν. Τρικάλων.

Φέτος το «Αριστείο ΦιλολογίαςΧρίστος Θεοδωρίδης”» απενεμήθη στην Παρασκευή Πατραμάνη του Βασιλείου και της Ευαγγελίας, η οποία εισήχθη στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό πρόσβασης 18.702 μόρια. Το εν λόγω βραβείο περιλαμβάνει ειδικό δίπλωμα τιμής και χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ, χορηγία της κ. Νίκης Παπατριανταφύλλου-Θεοδωρίδη, ομότ. καθηγήτριας του Αριστ. Παν/μίου Θεσ/νίκης, εις μνήμην του αειμνήστου συζύγου της Χρίστου Θεοδωρίδη, κλασικού φιλολόγου – καθηγητή του Α.Π.Θ. Στην βραβευθείσα δόθηκαν επίσης και όλοι οι διαθέσιμοι τόμοι (πάνω από 20) του επιστημονικού περιοδικού «Τρικαλινά», καθώς και άλλες εκδόσεις του Φ.Ι.ΛΟ.Σ.

Η απονομή έγινε μέσα σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στην κατάμεστη αίθουσα και την παρακολούθησαν μέλη του Φ.Ι.ΛΟ.Σ., συγγενείς και φίλοι της βραβευθείσας, αλλά και δάσκαλοι και καθηγητές της από το Δημοτικό σχολείο, το Γυμνάσιο όπου φοίτησε και το Λύκειο αποφοίτησής της, με παρούσες και τις διευθύντριες του Γυμνασίου κ. Φανή Σμιξιώτη και του Λυκείου κ. Αμαλία Ηλιάδη, αλλά και του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας, κ. Δημητρίου Καραθάνου. Για τον θεσμό των Αριστείων μίλησε η κ. Παρασκευή Λάππα-Πουλιανίτη, ενώ την απονομή έκανε η πρόεδρος του Φ.Ι.ΛΟ.Σ κ. Ναυσικά Μουλά-Αγγελάκη.

Το Αριστείο Ιστορίας δεν απονεμήθηκε φέτος επειδή δεν υπήρξαν εισαχθέντες σε τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας με βαθμό άνω του 18, που είναι το όριο.

Ετικέτες

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο