Τοπικά

Αρχίζουν οι εργασίες έμφραξης στο φράγμα Ληθαίου (video)

Αρχίζουν εντός των αμέσως επόμενων ημερών οι εργασίες έμφραξης του φράγματος  του φράγματος Ληθαίου και μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για την πλήρωση του ταμιευτήρα που θα δημιουργήσει μια νέα λίμνη στην περιοχή. Το έργο υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και έχει χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και το Πρόγραμμα Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με συνολικό προϋπολογισμό ένταξης 13.480.626 ευρώ.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr και φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο ολοκληρώνεται και ο υπερχειλιστής, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής του γεωφράγματος που έφτασε στην τελική στάθμη 331m και η εγκατάσταση των οργάνων ελέγχου του φράγματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο τρέχει από τον εργολάβο όλων των μεγάλων έργων της περιοχής μας Χρήστο Κατσιάβα.

Το φράγμα

Το φράγμα βρίσκεται ΒΑ του οικισμού της Θεόπετρας και κατασκευάζεται σε απόσταση περίπου 6χλμ από τον οικισμό της Νέας Ζωής, στον ποταμό Ληθαίο, σε υψόμετρο κοίτης περίπου +300(m). Με το φράγμα δημιουργείται ταμιευτήρας χωρητικότητας 2.500.000 mνερού, για την άρδευση των κατάντη γεωργικών εκτάσεων των Δήμων Μετεώρων και Τρικκαίων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης