Ροή Τοπικά

Αρχιερατικό δείπνο στην Τζούρτζια (φώτο)

Πνευματική χαρά και ευφροσύνη το βράδυ του Σαββάτου  στο βλαχοχώρι του Ασπροποτάμου.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, ευγενώς προσκληθείς και έπειτα από μια μακρά και κοπιαστική ποιμαντική περιοδεία στα ορεινά της επαρχίας του, παρακάθισε σε δείπνο στην Τζούρτζια Ασπροποτάμου στην οικία του λόγιου Μητροπολίτου Αυλώνος Χριστοδούλου του εκ του συγκεκριμένου χωρίου καταγομένου.

Ο κ. Θεόκλητος έτυχε της θερμής φιλοξενίας της οικογένειας Μουστάκα και γεύτηκε τα τοπικά παραδοσιακά πιάτα που ετοιμάστηκαν ειδικά για την περίσταση.

Λιτός και ουσιαστικός  στο λόγο του, οικοδόμησε πνευματικά τους συνδαιτυμόνες του μιλώντας για τα χρόνια της ιεροσύνης,  της διακονίας του στην Ιερά Μονή Παναγίας Βουλκάνου και τις διδαχές του γέροντός του, Μακαριστού Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη.

Ο οικοδεσπότης κ. Χριστόδουλος, εκ των πλέον εγγράμματων και πολυγραφότατων Αρχιερέων της Ελλαδικής Εκκλησίας, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Θεόκλητο για την αποδοχή της πρόσκλησής του, για τους λόγους που μοιράστηκε με τους συνδαιτυμόνες και για την ευγενή διάθεσή του για προσφορά. Τον παρότρυνε δε να συνεχίσει την Αρχιερατεία του στην μικρά μα περίλαμπρη Μητρόπολη των Σταγών και των Μετεώρων με τον ίδιο ζήλο και πάντοτε με αγάπη για τον Χριστό.

Διαβάστε επίσης
NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο