Τοπικά

Αυξημένα μέτρα της τροχαίας στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας τις μέρες του Πάσχα

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, καθ’ όλη τη διάρκεια εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, λαμβάνονται αυξημένα μέτρα τροχαίας στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

 

 

Ενδεικτικά, τα μέτρα περιλαμβάνουν αυξημένη αστυνομική παρουσία, αστυνόμευση τόσο εντός των πόλεων όσο και στις εισόδους – εξόδους αυτών και σε σταθμούς διοδίων, πραγματοποίηση τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στις επικίνδυνες παραβάσεις (όπως υπερβολική ταχύτητα, μέθη, μη χρήση ζώνης ασφαλείας – προστατευτικού κράνους κ.ά.), κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όπου αυτό απαιτείται κ.ά..

Αποσκοπώντας στην πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, υπενθυμίζουμε και πάλι στους οδηγούς και χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας, συνιστώντας:

  • Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
  • Να τηρούν τα όρια ταχύτητας.
  • Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
  • Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
  • Να «φορούν» τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
  • Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
  • Να μην κάνουν αντικανονικά προσπεράσματα.
  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

 

Σημειώνεται ότι, σε τμήματα των αυτοκινητόδρομων και εθνικών οδών, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς (Σχετ. το από 26-04-2024 Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας).

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης