Ροή Τοπικά

Αυστηρές συστάσεις Σαράντη για τη φέτα: “Εξετάζουμε την υπόθεση της La Farm”

«Να είμαστε όλοι προσεκτικοί όταν έχουμε την ευθύνη παραγωγής ενός εθνικού προϊόντος», δήλωσε σήμερα στη Λέσχη 97,6 το μέλος του Δ.Σ. της διεπαγγελματικής οργάνωσης φέτας  Μιχάλης Σαράντης.

 

“Πρέπει να πω ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ σοβαροί και προσεκτικοί, όχι μόνο στην παραγωγή της φέτας αλλά και σε άλλα τρόφιμα. Τα προϊόντα τα οποία είναι ΠΟΠ έχουν πάρα πολύ αυστηρούς κανόνες παραγωγής” σημείωσε ο Τρικαλινός επιχειρηματίας και συνέχισε:

“Επειδή είμαστε μια μικρή πόλη στα Τρίκαλα, είμαστε γνωστοί και με τον Βαγγέλη Πλεξίδα και την οικογένεια Γιαννίτση, τους τιμώ ως οικογένειες. Επιμένω όμως ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί.

Όσον αφορά σε αυτό που βγήκε στη δημοσιότητα και την προσωρινή ανάκληση της παραγωγής φέτας για τη La Farm, είναι ένα θέμα που θα μελετηθεί από σήμερα κιόλας στη Διεπαγγελματική Οργάνωση.

Ο νόμος ορίζει ότι αν μια εταιρεία είναι υπότροπος, αυξάνονται εκθετικά τα πρόστιμα. Όπως βέβαια υπάρχουν και τα διοικητικά πρόστιμα, για παράδειγμα η αφαίρεση της άδειας είναι καταστροφική. Δεν μπορούμε πάντως να μιλάμε με ελαφρότητα για κλείσιμο επιχειρήσεων. Τα Τρίκαλα έχουν το 30% και παραπάνω της παραγωγής φέτας της χώρας, μπορεί να μην είναι σωστά αυτά που γίνονται, αλλά με προσοχή εμείς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να τα λύσουμε. Και φυσικά είναι κάτι που δεν χαροποιεί κανέναν, απλά πρέπει να ισχύσουν οι νόμοι και να τηρούνται οι κανόνες του ανταγωνισμού.

Όσον αφορά στις ανατιμήσεις, μιλάμε πχ για μια αύξηση στο πρόβειο γάλα στο 25-30%. Αυτό θα το πληρώσουν οι καταναλωτές, είναι απόλυτα λογικό αν ανεβαίνει το γάλα να ανεβούν και οι τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων. Ήδη έχουμε ενημερωθεί για κάποιες αυξήσεις από εταιρείες πανελλαδικής εμβέλειας. Εμείς δεν έχουμε κάνει ακόμα κάποια αύξηση, θα προσπαθήσουμε να το πάμε όσο γίνεται πιο πίσω γιατί ο κόσμος περνάει δύσκολα και έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με τους καταναλωτές μας”.

Ακούστε το χαρακτηριστικό ηχητικό απόσπασμα:

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης