Τοπικά

Αυτή η Λειψανοθήκη θα τοποθετηθεί στην Αγία Τράπεζα στα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Παϊσίου

Το trikalavoice.gr αποκαλύπτει την περίτεχνη Λειψανοθήκη μέσα στην οποία ο Επίσκοπος της των Τρικκαίων Εκκλησίας  θα τοποθετήσει Λείψανα Μαρτύρων και θα μας τα προσκομίσει στον Εσπερινό των Εγκαινίων την Κυριακή 11 Ιουλίου το απόγευμα.

Έπειτα και κατά τη διάρκεια των Εγκαινίων ο κ. Χρυσόστομος θα εναποθέσει την Λειψανοθήκη μαζί με τα Δίπτυχα των Ονομάτων που προσκόμισαν οι πιστοί τις προηγούμενες μέρες μέσα στο «Φυτό» της Αγίας Τραπέζης όπου και θα βρίσκονται «έως της συντελείας του αιώνος».
Η Λειψανοθήκη φέρει επάνω χαραγμένα:
Α) το Όνομα του Μητροπολίτου μας που θα τελέσει τα Εγκαίνια, 
Β) τα Ονόματα των Λειψάνων των Αγίων Μαρτύρων τα οποία θα τοποθετήσει,και 
Γ)τ ο Όνομα του Αγίου Παϊσίου στον οποίο θα τιμάται το Παρεκκλήσιο!

 

Το εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου έχει ανεγερθεί στο δεξιό κλίτος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Μπάρας χάρη σε δωρεές ευλαβών Χριστιανών παρά την κρίση που βιώνουμε την τελευταία διετία.

Τα εγκαίνιά του θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή 11 Ιουλίου, ημέρα που η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

7 μ.μ. Υποδοχή Ιερών Λειψάνων και εν συνεχεία Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου.

8.30 μ.μ. Αρχιερατική Χοροστασία υπό του κ. Χρυσοστόμου.

9.30-11.30 μ.μ. Τελετή εγκαινίων και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου. Με το πέρας αυτής θα διανεμηθεί ως ευλογία παραδοσιακό φαγητό.

Την επομένη μέρα Δευτέρα πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Ναό και το απόγευμα στις 7 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης