Τοπικά

Αυτό είναι το νέο πάρκινγκ με 80 δωρεάν θέσεις στα Τρίκαλα

Αλλη μια ενέργεια για προσπάθεια να βελτιωθεί το ζήτημα της στάθμευσης στα Τρίκαλα, αποσυμφορώντας το κέντρο, υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για τον ανανεωμένο χώρο στάθμευσης στην περιοχή της ΔΕΗ, πίσω από το Ε΄ΚΑΠΗ (οδός Θεοδοσοπούλου).

 

Το έργο υλοποίησε η Αστική Ανάπτυξη, η εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων. Ο δε πρόεδρός της, Τάκης Παζαΐτης, δήλωνε ότι «με αυτή μας τη δραστηριότητα δίνουμε περισσότερο χώρο στάθμευσης – και μάλιστα δωρεάν – λίγα μέτρα από το κέντρο της πόλης, εξυπηρετώντας κατοίκους και επισκέπτες».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η εταιρεία είχε αναμορφώσει τον χώρο στάθμευσης στο πρ. στρατόπεδο «Παπαστάθη» και είχε εγκαταστήσει ηλεκτρονικό σύστημα στον χώρο στάθμευσης επί της οδού Κανούτα. Γενικότερος στόχος, όπως τονίζει ο κ. Παζαΐτης, το «να προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες και υπηρεσίες για τη στάθμευση».

Ο χώρος στην περιοχή ΔΕΗ περιλαμβάνει:
– 80 θέσεις συνολικά
– 62  για ΙΧ
– 13 για ημιφορτηγά
– 1 για ΑμεΑ
– 4 για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων (οι φορτιστές τοποθετούνται το επόμενο διάστημα)
– θέσεις ποδηλάτων/μοτοσικλετών.
Η αναμόρφωση του χώρου περιελάμβανε ασφαλτόστρωση, φωτισμό, διαγράμμιση, νέα πεζοδρόμια πρόσβασης, διαμόρφωση του χώρου επί της οδού Σαρανταπόρου.

Ο χώρος πλέον θα μπορεί να εξυπηρετεί, τόσο τους κατοίκους της περιοχής, όσο και τους επισκέπτες, αλλά και τους παραγωγούς της λαϊκής αγοράς.

Κανόνες

Για την εύρυθμη λειτουργία και την εξυπηρέτηση όσο γίνεται περισσότερων οχημάτων, θα ισχύουν τα εξής:

– Μέγιστος χρόνος παραμονής 7 οχημάτων ημέρες

– Δεν επιτρέπεται η εγκατάλειψη οχημάτων (με ή χωρίς πινακίδες) ή παρελκομένων. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, τα εγκαταλειμμένα οχήματα ή παρελκόμενα θα απομακρύνονται

– Μέγιστο ύψος εξυπηρετούμενων οχημάτων 3 μέτρα

– Δεν επιτρέπεται η χρήση του χώρου σε βαρέα οχήματα.

Με τις ρυθμίσεις αυτές ο Δήμος Τρικκαίων παραδίδει έναν χώρο που θα μπορεί να εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό μια ολόκληρη περιοχή των Τρικάλων και πολλούς επισκέπτες.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης