Τοπικά

Βαλάντης Τσιούτσιας: “Η τοξικότητα της Δημοτικής Αρχής ξεπερνάει πλέον και αυτή του αμιάντου”

Στις 24-03-2020 ανατέθηκε απευθείας σε εταιρεία από την Αθήνα εργασία απομάκρυνσης επικίνδυνων αποβλήτων αμιάντου από την παρόχθια περιοχή του Πορταϊκού ποταμού.

Στις 17-02-2021 εξοφλήθηκε από το Δήμο Πύλης τιμολόγιο αξίας 3348,00 ευρώ. Δυστυχώς, τα υλικά παραμένουν στο ίδιο σημείο και μάλιστα προστέθηκε επιπλέον αμίαντος όπως παρατηρούμε στις παρακάτω φωτογραφίες.

Σε ερώτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ.Μαράβας δήλωσε άγνοια επί του συγκεκριμένου θέματος και μας παρέπεμψε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος απάντησε ότι η εταιρεία πήρε κάποια απόβλητα αμιάντου και θα κοπεί εκ νέου κονδύλιο για την απομάκρυνση και των υπολοίπων. Να επισημάνουμε ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξής μας κ.Τσιαμπαλής, έθεσε το ζήτημα απομάκρυνσης του αμιάντου από την παρόχθια περιοχή στην 1η τακτική συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου για το 2020. Η τότε απάντηση του αρμόδιου  Αντιδημάρχου ήταν ότι ο όγκος του αμιάντου ήταν μικρός και το φορτηγό θα έρθει μετά από τη συγκέντρωση αντίστοιχα υλικά και από όμορους Δήμους.

 

  • Είναι δυνατόν να παραμένουν εκτεθειμένα για τόσο χρονικό διάστημα καρκινογόνα υλικά και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, όπως ο αμίαντος;
  • Τελικά τα απόβλητα αμιάντου ήταν λίγα ή πολλά;
  • Ποιος μας εμπαίζει η εταιρεία ή η Δημοτική Αρχή;

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης