Τοπικά

Βροχή και μετά ζέστη: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την αποπνικτική ατμόσφαιρα

trikalavoice.gr

Οι βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τις (παράλογες για την εποχή) περιόδους ηλιοφάνειας, αυξάνουν κατακόρυφα τα επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα. Κατά την χειμερινή/φθινοπωρινή περίοδο, όταν η υγρασία από τις βροχοπτώσεις ακολουθείται από έντονη ηλιοφάνεια, δημιουργείται αποπνικτική ατμόσφαιρα. Δυσκολία στην αναπνοή, αυξημένη εφίδρωση, δυσφορία και κόπωση είναι οι κύριες επιπτώσεις αυτών των συνθηκών του καιρού.

 

Ένα υγρό περιβάλλον και η υψηλή θερμοκρασία είναι ένα γόνιμο έδαφος για όλα τα είδη των μικροσκοπικών οργανισμών που μπορούν να βλάψουν την υγεία σας. Η μούχλα είναι ένας τέτοιος οργανισμός και μπορεί να είναι ιδιαίτερα τοξική τη στιγμή που θα μπει στο σώμα σας. Αν η μούχλα είναι σαφώς ορατή μέσα στο σπίτι σας, τότε έχετε ένα πρόβλημα που χρειάζεται άμεση προσοχή. Ακόμα και αν δεν υπάρχουν σημάδια, η μούχλα μπορεί να εξαπλωθεί σε όλους τους αεραγωγούς, ή πίσω από τους τοίχους.

Τα ακάρεα της σκόνης, επίσης, αγαπούν την υγρασία, και είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς για τους ανθρώπους που υποφέρουν από άσθμα και αλλεργίες.

Περιττό να πούμε, ότι όλα τα είδη των βακτηρίων μπορεί να βρεθούν σε χώρους με υψηλή υγρασία. Οι άνθρωποι που ζουν σε σπίτια που έχουν πληγεί από την ανάπτυξη μούχλας και μυκήτων αρρωσταίνουν πιο συχνά και η γενική υγεία τους είναι πολύ φτωχότερη. Οι πάσχοντες από άσθμα βιώνουν επίσης πιο συχνές κρίσεις.

meteo24news.gr

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης