Ροή Τοπικά

Γάλλοι, Άγγλοι, Γερμανοί, Καναδοί… αναζητούν το μύθο των Μετεώρων

Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης (infotourist) του Δήμου Καλαμπάκας συμπλήρωσε τους επτά μήνες λειτουργίας. Στο διάστημα αυτών των μηνών πλήθος τουριστών, ντόπιων και ξένων, επισκέφτηκε το χώρο του γραφείου, αναζητώντας πληροφορίες τόσο για τον ιερό χώρο των Μετεώρων όσο και για την ευρύτερη περιοχή του δήμου μας.

Συγκεκριμένα ο αριθμός των επισκεπτών από την ημέρα λειτουργίας του γραφείου (1/11/2016) έως τα τέλη Μαΐου ανέρχεται στους 5.912 , με αποκορύφωμα επισκεψιμότητας τους δύο τελευταίους μήνες, Απρίλιο και Μάιο. Ειδικότερα κατά τον μήνα Απρίλιο οι επισκέπτες ανήλθαν στους 1.764, ενώ τον Μάιο στους 2.444, με τους Γάλλους τουρίστες να βρίσκονται στην κορυφή της επισκεψιμότητας (697). Ακολουθεί η Γερμανία (206), η Αμερική (143), η Ελλάδα (121) και ο Καναδάς (119).

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι η πλειονότητα των τουριστών αποχωρεί αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο από τον πλέον προσεγμένο χώρο του γραφείου, όσο και από την ποιότητα των πληροφοριών αλλά και την εξυπηρέτηση που παρέχει το προσωπικό.

Ευχή, λοιπόν, και ελπίδα όλων μας είναι να συνεχιστεί το αμείωτο ενδιαφέρον, ελλήνων και ξένων τουριστών για την περιοχή μας.

Διαβάστε επίσης