Ροή Τοπικά

Γίνεται πεζόδρομος η οδός Αμαλίας. Δηλώσεις της αντιδημάρχου (ηχητικό)

Τα σχέδια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου προβλέπουν πεζοδρόμηση του παραποτάμιου δρόμου.

Το επιβεβαίωσε και η αρμόδια αντιδήμαρχος Έργων Βασιλένα Μητσιάδη μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Λέσχη 97,6 με αφορμή τις εκδηλώσεις της εβδομάδας κινητικότητας που προβλέπουν μεταξύ άλλων τη πεζοδρόμηση της οδού Αμαλίας.

«Μας αρέσει να δοκιμάζουμε πιλοτικά κάποια πράγματα» είπε η Μητσιάδη «και όταν υπάρχουν παρεμβάσεις τέτοιου είδους, όπως να κλείσει μόνιμα πια ένας δρόμος, πρέπει να έχει ήδη δοκιμαστεί όχι να ψάχνουμε μετά που θα πάνε όλα τα αυτοκίνητα. Μετά το τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχουμε και μετρήσιμα μεγέθη. Η σκέψη της πεζοδρόμησης στην οδό Αμαλίας υπήρχε ακόμα από παλιές μελέτες, που ήρθαν στην επιφάνεια. Και η νέα μελέτη που ολοκληρώνει η τεχνική υπηρεσία αυτή την περίοδο και θα κατατεθεί μέσα στο ‘19, προβλέπει πεζοδρόμηση της οδού Αμαλίας. Το ποτάμι είναι το πιο όμορφο κομμάτι της πόλης μας και είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε χώρο στον πεζό, ώστε να έχει κάτι να δει».

https://soundcloud.com/trikala-voice/rml6s8jtb915

 

Οι δράσεις της Εβδομάδας Κινητικότητας συνεχίζονται την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου με το εξής πρόγραμμα

8:30-13:00

  • Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου σε μαθητές/τριες Γ’ και Δ’ τάξεων Δημοτικών Σχολείων και απονομή διπλωμάτων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

10:00

  • Διαμόρφωση ασφαλών διαδρομών πρόσβασης στα 10ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία με τη συμμετοχή του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων.
  • Παροχή ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων στη Δημοτική Αστυνομία και σε άλλες Δημοτικές Υπηρεσίες

10:00-13:00

  • Ποδόσφαιρο και άλλες αθλοπαιδιές επί ασφάλτου στην οδό Αμαλίας, με διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων, στο πλαίσιο εφαρμογής της μελέτης του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).
  • Διαμόρφωση «παραλίας» στην όχθη του Ληθαίου επί της οδού Αμαλίας με διάφορα happenings εντός και εκτός του ποταμού με τη συμμετοχή μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η οδός Αμαλίας

Η οδός Αμαλίας (από την οδό Νέλσωνος μέχρι την οδό Σαράφη) θα παραμείνει κλειστή μέχρι και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019. Πρόκειται για δοκιμαστικό μέτρο, στο πλαίσιο των τρόπων βελτίωσης του κυκλοφοριακού, στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης