Τοπικά

Για δεύτερη μέρα μαζί Μητσοτάκης – Σκρέκας στη νέα σύγχρονη λιγνιτική μονάδα

Πολύτιμη είναι η συμβολή της νέας μονάδας «Πτολεμαΐδα 5» στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας για ενεργειακή αυτονομία, σύμφωνα με τον Τρικαλινό Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ο οποίος συνόδευσε για δεύτερη ημέρα τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στην επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της μονάδας.

Ο κ. Σκρέκας εξήρε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της νέας μονάδας, η οποία:

lΑνταγωνίζεται σε θέμα κόστους παραγωγής τις μονάδες φυσικού αερίου που λειτουργούν σήμερα, ακόμα και σε περιόδους με χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου.

lΔημιουργεί 800 νέες θέσεις εργασίας κτυπώντας την ανεργία και δίνει το χρονικό περιθώριο ώστε να επιτύχουμε μια δίκαιη και ομαλή ενεργειακή μετάβαση.

lΕκπέμπει χαμηλότερο CO2 στο περιβάλλον, σε σχέση με τις υφιστάμενες μονάδες.

lΘωρακίζει την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας.

Η ΔΕΗ, υπογράμμισε ο Τρικαλινός υπουργός, με τις επιλογές της σημερινής διοίκησης και με τη στήριξη της Κυβέρνησης, από ζημιογόνος εταιρεία που ήταν το 2019, με συσσωρευμένες ζημιές 2,5 δισ. ευρώ και χρέη προς προμηθευτές που προσέγγιζαν τα 900 εκατ. ευρώ, έχει μετατραπεί σε εθνικό πρωταθλητή που έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στον ενεργειακό τομέα σε ολόκληρη τη βαλκανική χερσόνησο.

Κώστας Σκρέκας: Πολύ σημαντική εξέλιξη για τα Τρίκαλα η εξαγγελία Μητσοτάκη για την Σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκας – Κοζάνης

Τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συνόδευσε στην περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία ο Τρικαλινός υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Σκρέκας, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, πραγματοποίησε σειρά επαφών με παραγωγικούς φορείς. Στη συνέχεια ο Τρικαλινός Υπουργός είχε την ευκαιρία να μεταφέρει τα βασικά του συμπεράσματα από αυτές τις συζητήσεις, στον Πρωθυπουργό.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στην Κοζάνη το Αναπτυξιακό Σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία, με επίκεντρο την απόφαση του Πρωθυπουργού, η περιοχή αυτή να πρωταγωνιστεί και στο μέλλον ως ενεργειακό κέντρο. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, παρουσίασε αναλυτικά τους πέντε άξονες του ενεργειακού και περιβαλλοντικού μέρους του Σχεδίου.

Ο Κώστας Σκρέκας άκουσε με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαγγέλλει την έναρξη της μελέτης για τη σιδηροδρομική διασύνδεση Καλαμπάκας- Κοζάνης. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, που αποτέλεσε χρόνιο αίτημα για τους κατοίκους της Καλαμπάκας και πολιτικό όραμα για τον Τρικαλινό Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας. Ο κ. Σκρέκας υπήρξε ανέκαθεν θιασώτης αυτού του εξαιρετικά χρήσιμου σιδηροδρομικού άξονα στην καρδιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, με προφανή οφέλη τόσο για την Καλαμπάκα, όσο και για ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης