Τοπικά

Γραφείο στο Δημαρχείο ανοίγει η παράταξη Κρεμμύδα

Συνεδρίασε την 12η Νοεμβρίου, ημέρα Τρίτη, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας. Για άλλη μια φορά η παράταξη μας έθιξε το ζήτημα της αξιοποίησης του οικοπέδου, που έγινε δωρεά από πολίτη των Τρικάλων προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των παιδιών με ειδικές ανάγκες.  Πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα κοινωνικής πρόνοιας στο οποίο είναι απαραίτητο να επιδειχθεί ενότητα. Προς τούτο προτείναμε τη σύσταση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής με σκοπό την εύρεση μιας αποτελεσματικής λύσης σε αυτό το μείζονος σημασίας θέμα. Ταυτόχρονα τέθηκε θέμα πολύπλευρης πίεσης και της περιφέρειας για την εξασφάλιση αντίστοιχου κονδυλίου. Όσο για τα περί ανικανότητας που ειπώθηκαν από τον κ. Αγοραστό, τον προτρέπουμε να θυμηθεί την δημαρχιακή μας θητεία 2010-2014, όταν και σώσαμε το Δήμο Τρικκαίων από την χρεοκοπία, στην οποία οι ομοϊδεάτες του τον είχαν οδηγήσει.

Ακολούθως, συζητήθηκαν οι αλλαγές στη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ. Σαν παράταξη βρισκόμαστε απέναντι στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ που επιβάλλει η κυβέρνηση με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Κρίνουμε ότι η πελατειακή αντίληψη της κυβέρνησης, που εκδηλώνεται με την κατάργηση του αυτοδιοίκητου, θα αποδομήσει τη λειτουργικότητα προσβάλλοντας τη συμμετοχή και τη δημοκρατική έκφραση του οργανισμού και κυρίως την προγραμματική συλλογιστική του «καθαρού» ΚΕΘΕΑ.

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκαν οι αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ. Πρόκειται περί μιας αλλαγής απαραίτητης στη δύσκολη εποχή που ζούμε. Ο Δήμος οφείλει σε κάθε δυνατή περίπτωση να επιδεικνύει έμπρακτα τη συμπαράσταση  στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική θέση. Προτείναμε την αποφυγή μέτρων με την λήξη του δεύτερου λογαριασμού και την επιβολή τέλους επανασύνδεσης μετά τον τρίτο λογαριασμό ή μετά τον δεύτερο εφόσον ξεπερνάει τα 100 ευρώ. Προσδοκούμε η επόμενη μείωση να είναι οριζόντια για όλους τους δημότες.

Σταθήκαμε θετικά στην διοργάνωση του φετινού «Μύλου των Ξωτικών» με την επισήμανση για την πολιτιστική διάδραση της γιορτής και φυσικά για την επί της αρχής ανάθεση στον διοργανωτή στην αρχή του έτους και όχι τυπικά δέκα μέρες πριν την έναρξη . Γιατί ο Μύλος είναι η γιορτή όλων μας , είναι το δικό μας παραμύθι .

Τέλος, ανακοινώνουμε ότι από την ερχόμενη Τρίτη 19 Νοεμβρίου εκπρόσωπος της παράταξης μας θα βρίσκεται στο χώρο του Δημαρχείου, στο γραφείο αντιπολίτευσης, όπου θα υποδεχόμαστε πολίτες, οι οποίοι θέλουν να καταθέσουν προβλήματα και προτάσεις για το Δήμο μας. Στόχος μας είναι να δίνουμε φωνή σε όλους τους συμπολίτες μας.

 

Το γραφείου τύπου

                                                             «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ»

Διαβάστε επίσης