Τοπικά

Δέσμη μέτρων για την εστίαση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

trikalavoice.gr

Τη δέσμη μέτρων με τα οποία η κυβέρνηση θα στηρίξει το επόμενο διάστημα τον κλάδο της εστίασης, που έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, ανέπτυξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με επαγγελματίες του κλάδου.

Όπως ανέφερε, το πρώτο μέτρο είναι ότι διατηρείται και για τον Μάρτιο η πλήρης απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων για τα καταστήματα στην εστίαση.

Δεύτερον, το μισθολογικό κόστος θα παραμείνει μηδενικό, καθώς οι εργαζόμενοι σε αναστολή θα εξακολουθούν να αποζημιώνονται από την Πολιτεία.

Τρίτονδιατηρείται ο μειωμένος ΦΠΑ σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021. Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης το μέτρο αυτό «θα επεκταθεί και στις μεταφορές, στα θέατρα, στους κινηματογράφους, όταν αυτοί θα λειτουργήσουν, αλλά και στο τουριστικό πακέτο ως και το Δεκέμβριο».

Τέταρτον, το κράτος θα καλύψει πάγιες δαπάνες των επιχειρήσεων που χτυπήθηκαν από την περασμένη άνοιξη.

Eξειδικευμένο πρόγραμμα για την εστίαση μέσω ΕΣΠΑ

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή είμαστε ακριβώς στη συζήτηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ώστε στο νέο ΕΣΠΑ, άμεσα, να φτιάξουμε ένα ΕΣΠΑ επικεντρωμένο στην εστίαση».

Διαβάστε επίσης