Τοπικά

Δήλωση υποψ. Ευρωβουλευτή του ΚΟΣΜΟΣ Φώτη Καψάλη, για την έρευνα του ΠΙΣ για την υγεία

Αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών και της ιατρικής κοινότητας στην πολιτική υγείας που ακολουθεί η κυβέρνηση αποτυπώνεται σε μεγάλη έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου η εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO.

 

Μάλιστα, τα ποσοστά δυσαρέσκειας σε σχέση με τα ευρήματα αντίστοιχης περσινής έρευνας, είναι σημαντικά αυξημένα, ενώ η ικανοποίηση των πολιτών από τους γιατρούς του ΕΣΥ παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας το 90%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας πολίτες και γιατροί φαίνεται να αποδοκιμάζουν την απόπειρα ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Υπέρ του να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και να μη μετατραπούν τα Νοσοκομεία σε ΝΠΙΔ τάσσεται το 78,5% του κοινού και το 90% των γιατρών. Ταυτόχρονα, υπέρ της αύξησης των μισθών των γιατρών ΕΣΥ στα επίπεδα του μέσου όρου των μισθών που λαμβάνουν οι γιατροί στην ΕΕ τάσσεται το 82,8% των πολιτών και το 91,6% των γιατρών.

Είναι σαφές ότι μετά την πανδημία οι πολίτες συντριπτικά τάσσονται υπέρ ενός αξιόπιστου και ισχυρού δημοσίου συστήματος υγείας, θέση εμφανώς αντίθετη από τις πολιτικές της κυβέρνησης που επιμένει στην υποβάθμιση των δημοσίων δομών οδηγώντας στην απογοήτευση και στην έξοδο από το ΕΣΥ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε αυτή την κατάσταση προφανώς απαιτείται ένα άλλο μίγμα πολιτικής υγείας. Απαιτείται μια επένδυση αξιοπρέπειας στο δημόσιο σύστημα υγείας, στο κοινωνικό κράτος. Προσλήψεις, αύξηση μισθών και κίνητρα, είναι τα τρία μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα για να ανακοπεί το κύμα αποστελέχωσης, στις δομές υγείας της χώρας.

Στις 9 Ιουνίου στέλνουμε καθαρό μήνυμα ότι ένα δημόσιο σύστημα υγείας ασφαλές, αξιόπιστο, ισχυρό στηρίζοντας το προσωπικό των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, βελτιώνοντας τις δημόσιες δομές διασφαλίζοντας ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι θα αξιοποιηθούν για να έχει κάθε πολίτης της αναγκαία ιατρική φροντίδα στην ώρα του και στον τόπο του.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης