Τοπικά

Δείτε από ψηλά τη νέα γέφυρα Διαλεκτού Τρικάλων (drone)

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά ένα ακόμη μεγάλο έργο στην περιοχή μας.

Η νέα γέφυρα του Πηνειού, που κατασκευάζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο ύψος του Διαλεκτού θα συνδέει την πόλη των Τρικάλων με τα χωριά στα ριζά του Κόζιακα γρήγορα και κυρίως με ασφάλεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr  το έργο είναι προϋπολογισμού 1,1 εκ. € και προβλέπει εκτός από την κατασκευή της γέφυρας, την απομάκρυνση της υπάρχουσας (μερικά μέτρα πιο πάνω) η οποία συμπληρώνει περισσότερα από 60 χρόνια λειτουργίας, την κατασκευή κόμβου στο σημείο (θα διευκολύνει όσους θέλουν να διασχίσουν τη γέφυρα ή όσους θέλουν να πάνε προς το πλατανόδασος του Μπάτζιου) και την οδική σύνδεση με τη νέα γέφυρα. Δείτε την εντυπωσιακή λήψη του trikalavoice.gr με drone στα εν εξελίξει έργα:

Όπως δηλώνουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης «είναι ένα έργο απαραίτητο καθώς η παλιά γέφυρα δεν μπορεί να αντέξει τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια. Η νέα γέφυρα θα είναι σύγχρονη και ασφαλής και θα εξυπηρετεί τους εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής που τη διέρχονται καθημερινά».

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο