Τοπικά

Διάκριση για τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» στο διαγωνισμό Γαλλικών « Dictée Lavalloise».

Η « Dictée Lavalloise » – «Διαγωνισμός Ορθογραφίας της πόλης Λαβάλ»- αποτελεί έναν θεσμό που εδραιώθηκε από το 2003 μεταξύ της πόλης του Λαβάλ Γαλλίας και των αδελφοποιημένων πόλεων Québec του Καναδά, Garango της Μπουρκίνα-Φάσο, Suceava της Ρουμανίας και Lovetch της Βουλγαρίας. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Γενικό Λύκειο Πολυγύρου υπό την αιγίδα της Π.Ε. Χαλκιδικής και με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας. και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της επιτροπής αδελφοποίησης Λαβάλ-Ελλάς του Δήμου Λαβάλ Γαλλίας και του Συλλόγου καθηγητών γαλλικής γλώσσας APLF-DU.

 

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να ενισχύσουμε τη γαλλοφωνία, να δώσουμε ευκαιρίες στους μαθητές μας να εξασκήσουν τις γνώσεις τους στη Γαλλική γλώσσα και να συμμετάσχουν σε μια διακρατική και πολυπολιτισμική διοργάνωση.

Στον φετινό διαγωνισμό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και στον οποίο διαγωνίσθηκαν 79 μαθητές από 19 σχολεία της Ελλάδας, συμμετείχαν τέσσερις μαθητές/μαθήτριες της Α΄ Λυκείου και δύο μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου του Σχολείου μας :

ΝΤΑΣΙΟΥ ΓΚΕΛΥ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3η Θέση

ΠΑΡΔΑΛΗ ΜΙΧΑΕΛΑ Γ’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 4Η Θέση

ΔΙΑΚΟΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ 6η Θέση

ΤΖΙΩΛΗ ΒΕΝΙΑ Α’ΛΥΚΕΙΟΥ 8Η Θέση

ΚΑΤΣΑΛΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ  Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ 8Η Θέση

ΚΟΚΚΑΛΗ ΖΩΗ  Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ 16Η Θέση

Υπεύθυνη για τη διοργάνωση της δράσης ήταν η καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας του Σχολείου Τζίνα Ατούν.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους και τα εξαιρετικά αποτελέσματά τους!

Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» δίνουν πάντα το παρόν σε όλες τις προκλήσεις – προσκλήσεις της Γαλλικής γλώσσας.

 

Διαβάστε επίσης