Τοπικά

Διαδραστικό Μουσείο με την εγγύηση του ΑΚΕΘ στα Τρίκαλα

Σε συνέχεια των δράσεων που άπτονται της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και που αφορούν στην προβολή του τοπικού πολιτισμού, το  Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, ανέπτυξε το πρώτο ψηφιακό μουσείο της περιοχής μας.

 

Το όλο εγχείρημα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού  της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (Τρίτη 18 Μαΐου 2021) και αποτελεί την φυσική συνέχεια της περσινής διαδικτυακής ξενάγησης στους αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους της πόλης των Τρικάλων (μέσω ενός ψηφιακού χάρτη της πόλης για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2021 επίσης με την συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων ) και την οποία μπορείτε να επισκεφτείτε στο http://aketh.gr/trikalatour.

Η νέα δράση προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να περιηγηθούν διαδραστικά σε ένα ψηφιακό μουσείο και να ανακαλύψουν επιλεγμένα αντικείμενα της αρχαιολογικής συλλογής  της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων και σημαντικά έργα που βρίσκονται σε μνημεία της αρμοδιότητάς της με τη μορφή εικονικών εκθεμάτων. Περιηγηθείτε ελεύθερα στο https://www.aketh.gr/international-museum-day-2021

Διαβάστε επίσης