Τοπικά

Δικαίωση Μαρίνας. Αποδέχθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρότασή της για ημέρα εθνικού πένθους για τα Τέμπη

Εξαιρετικά νέα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, το οποίο συζήτησε την πρόταση που του είχε απευθύνει η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, με σχετική επιστολή της.

 

 

Με ομόφωνη -τονίζεται- απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας έγινε δεκτή η πρόταση της Μαρίνας Κοντοτόλη, για την ανακήρυξη της 28ης Φεβρουαρίου εκάστου έτους, ως ημέρα τιμής και μνήμης των 57 θυμάτων της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών στα Τρίκαλα κι ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Είχε προηγηθεί η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Λιβάνιου, στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τη Βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, ο οποίος ζήτησε για καθαρά τυπικούς λόγους να υποβληθεί η συγκεκριμένη πρόταση είτε και από τον Σύλλογο Γονέων Θυμάτων Τεμπών είτε και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας, εξουσιοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υλοποιηθεί η απόφασή του.

Η Μαρίνα Κοντοτόλη αναφερόμενη στην ομόφωνη αποδοχή της πρότασής της από τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο, δήλωσε :

«Με βαθύτατη ικανοποίηση υποδέχομαι την ομόφωνη αποδοχή της πρότασης που υπέβαλα για την καθιέρωση ημέρας μνήμης της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, από τον Περιφερειάρχη κ. Δ.Κουρέτα και το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη για τη θετική εισήγησή του κι ολόκληρο το Περιφερειακό Συμβούλιο για την πολύ σημαντική και κυρίως ομόφωνη απόφασή του.

Αναμένουμε πλέον την αυτονόητη ανταπόκριση της Κυβέρνησης.

Το χρωστάμε στα δικά μας παιδιά που χάθηκαν τόσο άδικα, το χρωστάμε στις 57 ψυχές που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα Τέμπη, το χρωστάμε στις επόμενες γενιές που προσδοκούν από εμάς μία καλύτερη προοπτική για το μέλλον τους.

Προσωπικά, θα συνεχίσω μέχρι τέλους αυτήν την προσπάθεια.

Μέχρι την ημέρα που θα καθιερωθεί, σε Τρίκαλα και Θεσσαλία, η 28η Φεβρουαρίου, ως ημέρα τιμής και μνήμης για την εθνική τραγωδία των Τεμπών.»

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης