Τοπικά

Δραματική επιστολή Μαράβα στον πρωθυπουργό

Σε δραματικούς τόνους απευθύνεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας. Σε επιστολή του προς αυτόν αναφέρεται στις πληγές που άφησε πίσω η φονική κακοκαιρία Daniel και ζητά την άμεση δρομολόγηση έργων που θα θωρακίσουν την περιοχή από ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον:

 

 

Αναλυτικά:

“Προς:  Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος,

 κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη

Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού

Μέγαρο Μαξίμου

Ηρώδου Αττικού 19

ΤΚ 10674

Αθήνα.

 

                                                                                             Πύλη 11-9-2023

Αριθμ. Πρωτ.: 11366

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Για μία ακόμη φορά η περιοχή μας, ο Δήμος μου, και ολόκληρη  η Θεσσαλία έζησε μία ασύλληπτη καταστροφή. Εκατομμύρια κυβικά νερού έπεσαν μέσα σε λίγες ώρες στα βουνά και την πεδιάδα της Θεσσαλίας, φέρνοντάς την πολύ κοντά σε αυτό που ήταν πριν εκατομμύρια χρόνια. Δηλαδή… λίμνη.

Όλα αυτά τα χρόνια Δήμοι και Περιφέρεια κάναμε σημαντικά έργα για να θωρακίσουμε τις περιοχές μας. Και όντως σε πολλές περιπτώσεις, τα έργα αυτά περιόρισαν κατά πολύ τις συνέπειες της καταστροφής.

Όμως όσα έργα και να κάνουμε, όσα κανάλια και να καθαρίσουμε, όσα ποτάμια και να εκβαθύνουμε, κανένα τέτοιους είδους έργο δεν μπορεί να κρατήσει τέτοιες ποσότητες νερών.

Τα νερά πρέπει να τα κρατήσουμε στα βουνά, με μικρά και μεγαλύτερα φράγματα, προκειμένου από εκεί, ελεγχόμενα να τα κατευθύνουμε προς τα ποτάμια μας, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

Παράλληλα να χρησιμοποιήσουμε τα φράγματά αυτά για παραγωγή ενέργεια, άρδευση, ύδρευση.

Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη η κουβέντα που χρόνια έχει ανοίξει από τον Δήμο μας και τον Δήμο Τρικκαίων για το φράγμα της Πύλης, ένα φράγμα που θα έλυνε για πάντα  το πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης των περιοχών μας, ενώ θα περιόριζε σε μεγάλο βαθμό τα νερά που ορμητικά, λόγω των υψομετρικών διαφορών, οδεύουν μέσω του Πορταϊκού ποταμού στον Πηνειό.

Κύριε Πρωθυπουργέ, αν μέχρι σήμερα -με ευθύνη μας- δεν έχουμε καταφέρει να πείσουμε για την αναγκαιότητα του έργου του φράγματος της Πύλης, ένα ώριμο μελετητικά έργο,  τα όσα ζήσαμε και ζούμε θα πρέπει να οδηγήσουν την κυβέρνησή μας άμεσα στην εξαγγελία και δρομολόγησή του.

Με εκτίμηση

 

Ο Δήμαρχος Πύλης

Μαράβας Κωνσαταντίνος”

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης