Τοπικά

Εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη του 31ου Δ.Σ. Τρικάλων

Μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της  Βιβλιοθήκης του σχολείου μας, η οποία εντάσσεται στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών. Αρχικά οι καλεσμένοι επισκέφθηκαν τον  φιλόξενο και σύγχρονο περιβάλλον της  νεοσύστατης    Βιβλιοθήκης, όπου έγινε ο αγιασμός. Στη συνέχεια παρακολούθησαν  την  εκδήλωση  των εγκαινίων  στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.  Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς  από τους επίσημους προσκεκλημένους που μας τίμησαν με την παρουσία  τους.

Χαιρετισμούς  απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων κ. Άκης Αναστασίου, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων  κ. Γιώργος Κωνσταντάκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας και η Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας  Δήμου Τρικκαίων κ. Βάνα Αντωνιάδου καθώς και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 31ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων κ. Οικονόμου- Καραγκούνη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης  Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Τρικκαίων κ. Στέφανος Νταλάσης,  ο πρώτος διευθυντής του Σχολείου κ. Πολυχρόνης Νταλάσης, η βιβλιοθηκονόμος  της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων κ. Τζένη Ρώσσιου , ο Διευθυντής του  5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων κ. Κυρίτσης Οδυσσέας,  συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φίλοι.

Η συγγραφέας κ. Τούλα Τίγκα  τίμησε την εκδήλωσή μας και αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο   της  σχολικής βιβλιοθήκης και της ανάγνωσης . Η Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Ζωή Μπούσια απηύθυνε   ευχαριστίες σε όλους όσους βοήθησαν και αναφέρθηκε  και στο νέο ρόλο που διαδραματίζουν οι σχολικές βιβλιοθήκες ως:

α) Χώρος μάθησης και κοινωνικοποίησης, όπου συγκεντρώνονται τεκμήρια της παγκόσμιας πνευματικής κληρονομιάς.

β) Μονάδα πληροφόρησης και πνευματικής παραγωγής, αποθετήριο μορφωτικού υλικού και κέντρο γνωστικών πηγών, χώρος αλληλόδρασης και συνεργασίας εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών.

γ) Δυναμικό σημείο ανάπτυξης επιστημονικού διαλόγου και εν δυνάμει χώρος οργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων.

δ) Κέντρο με ηλεκτρονικό και ψηφιακό εξοπλισμό, όπου αποθηκεύεται, επεξεργάζεται και διακινείται η γνώση, με πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε έναν ανοιχτό κόσμο πληροφοριών.

ε) Χώρος προαγωγής της φιλαναγνωσίας και εργαλείο εμπλουτισμού και επέκτασης των προγραμμάτων σπουδών. Υποστηρικτικό εργαλείο για την έρευνα και την οργάνωση της διδασκαλίας, βάσει της πρόσβασης, αναφοράς και χρήσης  της υπάρχουσας βιβλιογραφίας και όχι αποκλειστικά των προβλεπόμενων συγγραμμάτων .

Ευχαριστούμε όλους όσους παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση των εγκαινίων.

Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση:

Τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων

Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 31ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Τον Σύλλογο Διδασκόντων του 31ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων και ιδιαίτερα  τον συνάδελφο Σπύρο Κακοσίμο, Ελένη Ρούσσα και Βούλα Καραγεώργου.

Τους δωρητές:

α) Την εταιρεία Αφοί Καραγκούνη για τη δωρεά του δαπέδου τύπου laminate.

β) Την κ. Κοπάνου Κατερίνα για τη δωρεά της  τραπεζαρίας.

γ) Την κ. Δώρα Τέντου-Ρακοβίτη για τη δωρεά της παιδικής τραπεζαρίας και βιβλίων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης