Τοπικά

Εγκατέλειψαν σκύλο στην πλατεία της Διάβας

Κάτοικοι του χωριού Διάβας επικοινώνησαν εδώ και μέρες με την ομάδα  εθελοντών αλλά και με υπεύθυνους όπως ενημέρωσαν, για τον συγκεκριμένο κυνηγετικό σκυλάκο που κυκλοφορεί στην κατάσταση αυτή στην πλατεία του χωριού. Σύμφωνα με  αναφορές κατοίκων,  υπάρχει συγκεκριμένος άνθρωπος στη Διάβα, που σαν “χόμπυ” , συλλέγει κυνηγόσκυλα και έπειτα τα εγκαταλείπει, όπως άλλοτε ξανασυνέβη, με ένα ακόμα θηλυκό κυνηγόσκυλο που διέσωσε η ομάδα και μεταφέρθηκε στο κυνοκομείο. Δύο κάτοικοι του χωριού,   είναι αποφασισμένοι να προβούν σε επώνυμη καταγγελία.

 

Η ομάδα εθελοντών “Angels With Paws Meteora GR” και φιλόζωοι  της πόλης της Καλαμπάκας, παρακαλούν νά κοινοποιηθεί ο  σκυλάκος , α) σε περίπτωση που τον έχασε κάποιος κυνηγός και τον ψάχνει β) σε περίπτωση που κάποιος γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του, να επικοινωνήσει με την ομάδα γ) να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι του Δήμου, ώστε να μεταφερθεί σε κτηνίατρο για εξετάσεις.
Σε περίπτωση εγκατάλειψης, υπενθυμίζουμε πως τιμωρείται εφόσον βάσει νόμου θεωρείται ποινικό αδίκημα. Βέβαια, στην περιοχή του Δήμου Μετεώρων, παρόλο που οι εγκαταλείψεις και οι κακοποιήσεις ανέρχονται σε μεγάλο αριθμό , ποτέ δεν έχει δημοσιοποιηθεί “τιμωρία” πολίτη για παραδειγματισμό. Για αυτόν τον λόγο , από τη στιγμή που δεν εφαρμόζεται ο νόμος σε αυτή την πόλη οι εγκαταλείψεις πληθαίνουν.
Όποιος επιθυμεί να προβεί σε σχετικές καταγγελίες, επικοινωνεί με την ομάδα εθελοντών μέσω email, όπου τηρείται αυστηρώς το απόρρητο και στη συνέχεια αναλαμβάνει δικηγόρος που είναι υπεύθυνος για τα θέματα εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων.
Η ομάδα εθελοντών “Angels With Paws Meteora GR”

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης