Ροή Τοπικά

Εκλέχτηκε νέα Ηγουμένη στη Μονή Ρουσάνου Μετεώρων (φώτο)

Η Ιερά Μητρόπολις Σταγών και Μετεώρων, μετά χαράς πολλής ανακοινώνει, ότι κατόπιν ψηφοφορίας των Αδελφών της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας Μετεώρων, σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της Μονής, ανεδείχθη ως Καθηγουμένη της Μονής η πλειοψηφίσασα στις ψήφους των Αδελφών, Μοναχή Χαριτίνη.

Η εκλογή έγινε παρόντος του Πνευματικού της αδελφότητας γέροντος Εφραίμ, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους. Μετά το πέρας της διαδικασίας των Εκλογών, ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος ανέπεμψε ευχαριστιακή Δοξολογία και προσέφερε στη νεα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής του Ρουσάνου την ηγουμενική ραβδο, τον Μανδύα και τον επιστήθιο Σταυρό και εν συνεχεία την εγκατέστησε στον Ηγουμενικό Θρόνο, ενώ η επίσημη Ενθρόνιση αυτής, θα τελεσθεί υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας την Κυριακή των Απόκρεω 7 Μαρτίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  στην ως άνω Ιερά Μονή.

Η Μοναχή Χαριτίνη διαδέχθηκε την αοίδιμο Γερόντισσα Φιλοθέη, η οποία διετέλεσε επί πολλά έτη Καθηγουμένη της Μονής και υπήρξε η δεύτερη Κτίτωρ της Μονής και κατέλειπε την μνήμη ενάρετης Μοναχής.

Ευχόμεθα από καρδίας, ο Θεός δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Αγίας Βαρβάρας και των Οσίων Κτιτόρων να ενισχύει, ενδυναμώνει και να φωτίζει την νέα Καθηγουμένη και δι᾿ ευχών της μακαριστής προκατόχου αυτής Γερόντισσας Φιλοθέης να φέρει εις πέρας την υψηλή αυτής αποστολή διά το καλόν και την πρόοδο της Αδελφότητος, της Μονής και του μοναχισμού.

Διαβάστε επίσης
NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο