Τοπικά

Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο. Ανοιχτή επιστολή Μπλουγούρα

Στις κάλπες για την ανάδειξη νέας διοίκησης οδηγούνται οι έμποροι των Τρικάλων στις 6-7 και 8 Ιουλίου.

 

Οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων ήταν προγραμματισμένες για το περασμένο φθινόπωρο ωστόσο αναβλήθηκαν, όπως σε όλη τη χώρα, λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Τώρα με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα διεξαχθούν αρχές Ιουλίου, σε μια κρίσιμη καμπή για την Ελληνική οικονομία που επιχειρεί να ανακάμψει.

Ο πρόεδρος του ΕΣΤ Χρήστος Μπλουγούρας ο οποίος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια από τη θέση αυτή με δυναμικές παρεμβάσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στα μέλη να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα αναδεικνύοντας ένα νέο και ισχυρό συμβούλιο.

Αναλυτικά η επιστολή του:

“Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Τους τελευταίους 16 μήνες ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις.

Τα προηγούμενα δέκα  χρόνια της κρίσης μας έφεραν αντιμέτωπους με μεγάλα προβλήματα. Ζήσαμε όλοι την μεγάλη πτώση στους τζίρους μας, αντιμετωπίσαμε την παντελή έλλειψη ρευστότητας, δεχθήκαμε  τεράστιες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις και δυστυχώς αρκετοί συνάδελφοι δεν άντεξαν και υποχρεώθηκαν σε λουκέτο.

Τίποτα όμως από αυτά δεν φαίνεται ικανό να μετρηθεί με τις επιπτώσεις που προκάλεσε η πανδημική κρίση. Το καθολικό LockDown,τα μηδενικά ταμεία και οι υποχρεώσεις που τρέχουν και διογκώνονται, οδηγούν στο αφανισμό μας πριν καν φθάσει η πολυπόθητη κανονικότητα.

Ωστόσο εμείς οι έμποροι και επιχειρηματίες έχουμε μάθει να ζούμε με πίεση και ρίσκο. Παρότι οι ζωές μας κυριεύονται από την αγωνία της επιβίωσης και η εξασφάλιση της επόμενης ημέρας είναι το βασικό ζητούμενο του κάθε συναδέλφου, συνεχίζουμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες και προϊόντα στους πελάτες μας και καταφέρνουμε πάντα να προσαρμοζόμαστε στις απότομες αλλαγές.

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων στην προηγούμενη θητεία της,  μέσα σαυτό το πρωτοφανές περιβάλλον, προσπάθησε και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.  Έφερε τα αιτήματα των εμπόρων στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Με επιμονή και πείσμα, με στοχευμένες προτάσεις και λύσεις, συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων των επιχειρήσεων. Παράλληλα σε διαρκή επαφή με τις επιχειρήσεις τις κρατά ενημερωμένες για τις ραγδαίες αλλαγές που έφερε η πανδημία.

Όλο το προηγούμενο διάστημα πορευτήκαμε χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, με σταθερότητα, με σοβαρότητα και με στόχο πάντα τη στήριξη και την ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας.

Έχοντας λοιπόν, πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεων και των ευθυνών που έχει η θέση του Προέδρου, ζητώ εγώ προσωπικά και όλα τα υποψήφια μέλη της νέας διοίκησης, την εμπιστοσύνη σας, προκειμένου να συνεχίσουμε την προσπάθεια που  έχουμε ξεκινήσει μαζί.

Η επόμενη θητεία συμπίπτει χρονικά με μια από τις κρισιμότερες στιγμές για την μικρή και μεσαία επιχείρηση. Για να ¨πετύχει¨ απαιτεί τη συμμετοχή όλων ώστε να αντιμετωπίσουμε με δυναμισμό τις προκλήσεις για το μέλλον του εμπορίου στον τόπο, στη πόλη μας.

Είμαι βέβαιος και δεσμεύομαι γι’ αυτό πως με τους συμβούλους που θα επιλέξετε στις αρχαιρεσίες μας, στις 6 – 7 & 8 Ιουλίου θα δουλέψουμε ακόμη περισσότερο με συνέπεια και ευθύνη για τον κλάδο μας.

Σταθείτε δυναμικά δίπλα στον Εμπορικό Σύλλογο. Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας να είστε υποψήφιοι και ελάτε να συμμετάσχετε μαζικά στις εκλογές μας, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων.

          Σας καλώ λοιπόν να δείξετε την εμπιστοσύνη σας, στηρίζοντας με την ψήφο σας για την επόμενη θητεία, τον εμπορικό συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ», που έχω τη μεγάλη τιμή να είμαι επικεφαλής, μεταξύ εξαίρετων συνυποψήφιων από τον επιχειρηματικό κόσμο.

 

Χρήστος Μπλουγούρας

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων”.

 

 

Διαβάστε επίσης