Τοπικά

Εκοιμήθη η Μοναχή Χριστοφόρα, της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων

Σε ηλικία 76 ετών παρέδωσε την ηγιασμένη της ψυχή στον Κύριο, που τόσο ηγάπησε και του αφιέρωσε όλη της τη ζωή η αδελφή Χριστοφόρα, Μοναχή της αδελφότητας της Μονής Αγίων Θεοδώρων.

Ορθόδοξη και καθαρή τη πίστη η αδελφή Χριστοφόρα, κατά κόσμον Θεοπούλα Μανθά, πέρασε τη ζωή της προσφέροντας στον συνάνθρωπο. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ΄90 εργάζονταν με ανιδιοτέλεια στο Γηροκομείο Μεγάλων Καλυβίων, της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.

Το 1999 μαζί με τη γερόντισσα Ταβιθά και την αδελφή Καλλινίκη αναχώρησαν ποθώντας το βίο της ασκήσεως. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ τις εγκατέστησε στην ιστορική Μονή Αγίων Θεοδώρων και προχώρησε στη Μοναχική Κουρά τους. Οι τρεις τους, μαζί με τον Μακαριστό Επίσκοπο, υπήρξαν ουσιαστικά νέοι κτήτορες της Μονής καθώς αυτή αναστηλώθηκε, ενώ ανεγέρθη και το νέο Καθολικό στον αύλειο χώρο αυτής.

Η αδελφή Χριστοφόρα υπέμεινε με χαμόγελο και καρτερία και τη δοκιμασία που της δόθηκε τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής της και εκοιμήθη εν Κυρίω το απόγευμα της Τετάρτης.

Η Εξόδιος Ακολουθία της θα ψαλλεί στις 11 το πρωί της Πέμπτης στο Καθολικό της Μονής.

Ο Θεός να την αναπαύει εν σκηναίς δικαίων.

Την τελετή επιμελείται το γραφείο τελετών « Παναγιώτου »

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης