Τοπικά

Εκοιμήθη ο π. Γεώργιος Σαμαράς, εφημέριος του Κλεινοβού

Εκοιμήθη εν Κυρίω και αιφινδίως το πρωί του Σαββάτου σε ηλικία 81 ετών ένας ταπεινός Λευίτης της Εκκλησίας μας, ο πατέρας Γεώργιος Σαμαράς ο εκ της Τζούρτζιας καταγόμενος και εν τω χωρίω του Κλεινοβού εφημέριος εδώ και πολλά χρόνια.

 

Από πολυμελή και Ιερατική οικογένεια, ήταν γιος του Μακαριστού πατρός Ευάγγελου Σαμαρά, Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών στα μέσα του περασμένου αιώνα. Διακόνησε με θάρρος, αυταπάρνηση και φόβο Θεού το Ιερό Θυσιαστήριο. Ήταν χειροτονία του Μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών Στεφάνου, ενώ από τον Κυρό Σεραφείμ είχε λάβει το 20214 το οφίκκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Με την πρεσβυτέρα του Σοφία απέκτησε τέσσερα παιδιά τον π. Ευάγγελο, τον Χρήστο, την Ευαγγελίτσα και τον Νίκο και χάρηκαν πολλά εγγόνια.

Η χαρά του ολοκληρώθηκε όταν είδε πριν 4 χρόνια του γιο του Ευάγγελο, παλιό δημοσιογράφο των Τρικάλων, να εισέρχεται στη χαρά του Κυρίου του και να χειροτονείται Ιερέας στη Μητρόπολη Ελασσόνος. Μαζί του συλλειτούργησε πολλές φορές και καμάρωνε που συνεχίστηκε η Ιερατική παράδοση της οικογένειας.

Κηδεύεται την Κυριακή στις 11.30 π.μ. στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής όπου και διακόνησε. 

Η σορός θα μεταφερθεί στο Ναό στις 8 π.μ..

Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ
  ΄΄ ΦΛΟΓΑ΄΄

Ο Θεός να τον αναπαύει εν σκηναίς δικαίων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης