Τοπικά

Εκπαίδευση μελισσοκόμων στον Δήμο Τρικκαίων από το ΓΠΑ

Εκπαίδευση σε μελισσοκόμους από τον Δήμο Τρικκαίων και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μια πρωτοβουλία και μια συνεργασία για την ενίσχυση των γνώσεων μελισσοκόμων που ήδη έχουν εμπειρία στον χώρο και θα μάθουν πρόσθετα και νεότερα δεδομένα για τη μελισσοκομία. Η εκπαίδευση θα γίνει σε τριήμερα (ένα κάθε μήνα) με συνολική διάρκεια τις 100 ώρες και ως χώρος εκπαίδευσης είναι ο κόμβος καινοτομίας του Δήμου Τρικκαίων, το Gisemi Hub.

Η εκπαίδευση από διδάσκοντες του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας του ΓΠΑ γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα γεωργία για τη νέα γενιά», μέσω του οποίου έχουν ήδη υλοποιηθεί δράσεις (εργαστήρια, εκπαιδεύσεις κ.α.) στον Δήμο Τρικκαίων.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, στις 10:00 και οι λαμβάνοντες μέρος στην εκπαίδευση έχουν ήδη ειδοποιηθεί σχετικά, καθώς προηγήθηκε διαδικασία ενημέρωσης – υποβολής δήλωσης, μέσω του τοπικού συλλόγου.

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής κ. Παν. Ντιντής τόνισε ότι είναι σημαντική αυτή η εκπαίδευση για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας, για όλα τα εξειδικευμένα ζητήματα που σχετίζονται με τις μέλισσες, την περισυλλογή μελιού και τις ορθές πρακτικές.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής της εκπαίδευσης είναι:

Α. 14 – 16/02/2020

Β. 6 – 8/03/2020

Γ. 3 – 5/04/2020

Δ. 8 – 10/05/2020

Ε. 28 – 31/05/2020

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης