Ροή Τοπικά

Ελάχιστα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία των Τρικάλων

Τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές σχολείων των Τρικάλων βεβαιώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Οι φάκελοι φτάνουν σφραγισμένοι ως “απόρρητοι” στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των Τρικάλων και αναλόγως λαμβάνονται οι αποφάσεις. Τα κρούσματα πάντως φαίνεται πως είναι ελάχιστα στα Τρίκαλα αυτές τις πρώτες μέρες λειτουργίας των σχολείων.

 

Σημειώνεται ότι για να κλείσει ένα ολόκληρο τμήμα, σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ, θα πρέπει να νοσήσει το 50% των μαθητών συν 1 , ωστόσο δεν αποκλείεται εφόσον κρίνεται απαραίτητο, από τους επιστήμονες, να κλείσει και με μικρότερο αριθμό κρουσμάτων εάν διαπιστωθεί ότι αναπτύσσεται μία δυναμική νόσησης.

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή τότε οι μαθητές του τμήματος θα πρέπει να κάνουν τεστ τέσσερις φορές την εβδομάδα αντί για δύο που προβλέπεται για τον γενικό μαθητικό πληθυσμό, εφόσον δεν είναι εμβολιασμένοι ενώ οι στενές επαφές του κρούσματος που δεν είναι εμβολιασμένοι, δηλαδή αυτοί που κάθονται δίπλα , μπροστά και πίσω από τον συγκεκριμένο μαθητή θα πρέπει να κάνουν δύο δωρεάν rapid τεστ την εβδομάδα Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν υποχρεούνται σε rapid test ακόμα και αν είναι στενές επαφές.

Διαβάστε επίσης