Τοπικά

Ελλείψεις σε φάρμακα στα Τρίκαλα. Συνάντηση Σιμορέλη με τον πρόεδρο των φαρμακοποιών

Συνάντηση είχε ο Χρήστος Σιμορέλης με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννη Χαρίση, με θέμα τις μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων.

 

Πράγματι, όπως συζητήθηκε στη συνάντηση,  οι ελλείψεις είναι πρωτοφανείς. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, λείπουν 400 κωδικοί φαρμάκων. Το τελευταίο διάστημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Οι προειδοποιήσεις γιατρών και φαρμακοποιών, εδώ και ένα χρόνο, δε συγκίνησαν κανένα.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ακολουθεί, όπως και στην ενεργειακή και πληθωριστική κρίση, την ίδια αποτυχημένη συνταγή. Δεν παρεμβαίνει έγκαιρα και δραστικά στην αγορά.

Η μόνη δραστική λύση σήμερα είναι η επ’ αόριστον απαγόρευση εξαγωγών φαρμάκων, που είναι σε συστηματική έλλειψη, και ο ‘real time’ έλεγχος των φαρμακαποθηκών από τον ΕΟΦ.

Την αυστηρή τήρηση της υποχρέωσης των φαρμακευτικών εταιρειών και φαρμακαποθηκών για αποθέματα τρίμηνης διάρκειας καθώς και τη δημιουργία εθνικού αποθέματος σε ζωτικής σημασίας φάρμακα όπως αντικαρκινικά, αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, αντιβηχικά, παυσίπονα κλπ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης