Ροή Τοπικά

Ελλείψεις φαρμάκων στα Τρίκαλα. Τι λένε οι φαρμακοποιοί

Για σημαντικές ελλείψεις κάνει λόγο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων.

Οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί του Νομού μας καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ασθενών, δίχως ωστόσο να είναι πάντα αυτό εφικτό-και ασφαλώς χωρίς δική τους ευθύνη. Σημειώνουν ότι είναι δεκάδες τα φάρμακα που λείπουν από την αγορά και θέτουν τους αρμοδίους προ των ευθυνών τους.

Σε ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων αναφέρονται τα εξής:

«Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το κοινό για την έλλειψη φαρμάκων, την οποία αποδοκιμάζει. Πρόκειται για φαινόμενο που παρατηρείται πια καθημερινά στα φαρμακεία της περιοχής ταλαιπωρώντας σημαντικά πληθώρα ασθενών, αλλά και παρεμποδίζοντας σοβαρά τους φαρμακοποιούς να επιτελέσουν το καθήκον τους.

Οι ελλείψεις αφορούν πολλές και βασικές κατηγορίες φαρμάκων, όπως φάρμακα για το σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, το αναπνευστικό σύστημα, καρδιαγγειακές παθήσεις, αντιβιώσεις και παιδικά εμβόλια.

Το πρόβλημα είναι χρόνιο και παρουσιάζει δυστυχώς περιοδικές αλλά επαναλαμβανόμενες εξάρσεις και υφέσεις.

Ασφαλώς και δεν είναι μόνο 27 που αναφέρει ο ΕΟΦ λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα στοιχεία των φαρμακευτικών εταιρειών. Είναι  πολύ περισσότερα  τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων και ταλαιπωρούνται  ασθενείς και φαρμακοποιοί.

Η πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτούς που κερδοσκοπούν σε βάρος του έλληνα ασθενή που αδυνατεί να βρει το φάρμακο του.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων κάνει ότι είναι δυνατόν για να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για το ζήτημα και να συμβάλλει όσο μπορεί στην αντιμετώπισή του. Οι φαρμακοποιοί καταβάλλουμε καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ομαλή εξυπηρέτηση των ασθενών, και ζητούμε την κατανόηση και υπομονή του κοινού.

Για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Τρικάλων

O Πρόεδρος                            O Γραμματέας

Δημήτριος Αναστασίου     Παπαπούλιος Ιωάννης».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης