Τοπικά

“Εμφύλιος” στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων. Διαμαρτυρία της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών

Ένταση καταγράφεται τον τελευταίο καιρό στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, όπως φανερώνει η σκληρή ανακοίνωση-διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων.

Μάλιστα η Ένωση αναφέρει ότι “η ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι βιλαέτι κανενός” και προειδοποιεί για περαιτέρω σκλήρυνση της στάσης της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της σχετικά με τη λειτουργία των ομάδων ΟΠΚΕ και ΟΕΠΤΑ της Δ.Α. Τρικάλων. Οι ομάδες αυτές που μαζί και με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. αποτελούν την αιχμή του δόρατος της μάχιμης αστυνόμευσης έχουν καταντήσει χώρος αναχωροαφίξεως αστυνομικών!!!

Και γι αυτό υπάρχουν ευθύνες!

Και εξηγούμε: Οι ομάδες αυτές λόγου του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους μετακινούνται συχνά εκτός Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων είτε με αποσπάσεις, είτε με προσωρινές μετακινήσεις για έκτακτα προβλήματα τοπικών κοινωνιών που ανακύπτουν σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, Ναύπλιο, Εύβοια, Ρόδος κ.τ.λ., ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο. Οι υπηρετούντες Αστυνομικοί σε αυτές τις ομάδες το έχουν αποδεχτεί.

Όμως με ευθύνη του Διευθυντή της Δ.Α. Τρικάλων ο οποίος έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη στελέχωση αυτών, στις ομάδες αυτές σχεδόν οι μισοί Αστυνομικοί που υπηρετούν είναι αποσπασμένοι στα Τρίκαλα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποσπαστούν εκ νέου και ως εκ τούτου να αποσπώνται συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι, λες και αυτοί είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού!!! Στην περίπτωση μάλιστα της ΟΕΠΤΑ Τρικάλων ο μόνος που μπορούσε να αποσπαστεί είναι ο επικεφαλής της, χωρίς μάλιστα κάποια στιγμή να μπορεί να αντικατασταθεί, με αποτέλεσμα να παρατείνεται συνεχώς ο χρόνος της προσωρινής μετακίνησης του στη Ρόδο!!!

Πέρα από τα ανωτέρω, επιβαρυντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι διατάχθηκε σε προσωπικό αυτών των ειδικών ομάδων να μετακινηθεί εκτός Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων μεμονωμένα -όχι σαν ομάδα- για μακρύ χρονικό διάστημα, πράγμα που επιβάρυνε κι άλλο τη λειτουργία των ομάδων.

Επειδή δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο αυτό η κατάσταση,

-απαιτούμε άμεσα την αναδιάρθρωση των εν λόγω ομάδων με τη συμμετοχή προσωπικού που θα μπορεί να μετακινείται εκτός Περιφερειακής Ενότητας,  

-απαιτούμε να μην διατάσσεται για κανέναν από το προσωπικό των εν λόγω ομάδων -λόγω της ιδιαιτερότητας τους- η μεμονωμένη μετακίνηση εκτός ομάδας,

-απαιτούμε από τη Διοίκηση να αφουγκραστεί τα προβλήματα των συναδέλφων και να δουλέψει με γνώμονα την επίλυση τους!!!

Τέλος θα θέλαμε να απευθυνθούμε στην πολιτική και φυσική ηγεσία και να ζητήσουμε την αλλαγή της νομοθεσίας για τις αποσπάσεις και όταν πρόκειται για αποσπασμένους για μακρά χρονική περίοδο (π.χ. πάνω από 1 έτος) να μπορούν κανονικά να συμμετέχουν σε εκ νέου αποσπάσεις, προκειμένου να “μοιράζεται” ισότιμα η καταπόνηση του προσωπικού.

Η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι το βιλαέτι κανενός!!! Είναι ένας θεσμός της Ελληνικής Πολιτείας για την Υπηρεσία του Πολίτη. Ας λειτουργήσουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Σπυρίδων

ΚΟΥΚΟΥΣΟΥΛΗΣ Γρηγόριος”

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης