Ροή Τοπικά

Εντυπωσιακή ανάδειξη του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία στα Τρίκαλα

Ξεκινούν οι εργασίες για τη συντήρηση και αποκατάσταση του Ι.Ν.  Προφήτη Ηλία Τρικάλων και την αισθητική ανάπλαση του χώρου γύρω από το ναό, στο ομώνυμο άλσος της πόλης. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, που χρηματοδοτείται με 100.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

 

«Σε συνεργασία με τον  Μητροπολίτη Τρίκκης και ΣταγώνΧρυσόστομο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας  υπηρεσίες ξεκινά ένα έργο στο  οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της πόλης των Τρικάλων. Ο ιστορικός ναός αποτελεί ένα από τα τοπόσημα της πόλης  των Τρικάλων  λόγω και της ειδυλλιακής του θέσης μέσα σε ένα άλσος 240 στρεμμάτων, που αποτελεί χώρο αναψυχής και συγκεντρώνει καθημερινά πλήθος κόσμου. Με ολοκληρωμένο σχέδιο και προγραμματισμό η Περιφέρεια συντηρεί τον θρησκευτικό πλούτο της Θεσσαλίας που είναι μοναδικός και αναντικατάστατος» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι εργασίες

Τα έργα αποκατάστασης του Ι. Ναού περιλαμβάνουν:          κατασκευή νέων αρμολογημάτων, ενίσχυση της λιθοδομής με ενέματα,            τοποθέτηση ελκυστήρων από ανοξείδωτο χάλυβα στη στάθμη της γενέσεως των τόξων, ανακατασκευή των κλιμάκων στις εισόδους του ναού. Στον εξωτερικό χώρο προβλέπονται: αναδιαμόρφωση των επιπέδων του περιβάλλοντος χώρου,   επιστρώσεις  με χοντρόπλακες ορθογωνισμένες και ακανόνιστες και  διαμόρφωση υπαίθριων  πέτρινων καθιστικών.

Διαβάστε επίσης