Τοπικά

Εντυπωσιακή η νέα οδός Καποδιστρίου (φώτο)

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι παρεμβάσεις στην οδό Καποδιστρίου με την κατασκευή νέων πεζοδρομίων και ποδηλατόδρομου. Διακρίνονται στη φωτό του trikalavoice.gr η Σούλα Μπράκη, εκ μέρους των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο Χρήστος Κατσιάβας και ο εργοδηγός Σωτήρης Βλαχοδήμος, σε επιθεώρηση των εργασιών. Με την ολοκλήρωσή τους σε λίγες μέρες ξεκινά η ανακατασκευή της Γαριβάλδη.

 

 

Οι παρεμβάσεις στην οδό Καποδιστρίου είναι τμήμα του έργου «Επέκταση, αναβάθμιση πεζοδρομίων & δημιουργία κυκλικών κόμβων», δηλαδή τμήμα των έργων με τους δύο κόμβους στην οδό Ελευθερίας. Χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 1.230.200€, ενώ ο Δήμος Τρικκαίων με προϋπολογισμό 60.000€ συμπληρώνει το έργο για παρεμβάσεις στην οδό Γαριβάλδη.

Συγκεκριμένα υλοποιούνται:

  1. Από την οδό Ασκληπιού έως τη συμβολή της με την οδό Συγγρού (από την πλευρά του κόμβου Αγίου Κων/νου), γίνεται επέκταση των πεζοδρομίων, ενώ ενσωματώνεται ο υφιστάμενος ποδηλατόδρομος.
  2. Πεζοδρόμιο πλάτους 3,80μ. με:
  • ζώνη προστασίας – διαχωρισμού του ποδηλατόδρομου από την κυκλοφορία πλάτους 0,70μ, με ενδιάμεσα τμήματα φύτευσης
  • ποδηλατόδρομο πλάτους 1,50μ. μονής κατεύθυνσης
  • ζώνη κίνησης πεζών επιστρωμένη με κυβόλιθο χρώματος κόκκινου.

Σε όλες τις διασταυρώσεις της οδού Καποδιστρίου γίνεται διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

Ουσιαστικά οι πεζοί και οι ποδηλάτες θα έχουν βελτιωμένα πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο, λύνοντας θέματα ακριβώς στο κέντρο των Τρικάλων. Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Καταβούτας «δε σταματάμε τα έργα που αφορούν την καθημερινότητα των συμπολιτών. Εχει σημασία να συνεχίζουμε παρεμβάσεις για να διευκολύνουμε τους πεζούς, αλλά και τους οδηγούς οχημάτων με νέο οδόστρωμα».

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Τρικκαίων με τίτλο «ΤΡΙΚΑΛΑ-ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ- ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΛΗΘΑΙΟΥ», ενώ προηγήθηκαν και τα έργα της ΔΕΥΑΤ για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης