Τοπικά

Εν σκηναίς δικαίων ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Χουρμουζιάδης (φώτο)

Συμφώνως με τα ληφθέντα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού (covid-19), μέσα σε ατμόσφαιρα συγκινήσεως και χαρμολύπης τελέστηκε το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Διονυσίου Χουρμουζιάδη.

Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και συγχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εξήρε την προσωπικότητα του μακαριστού π. Διονυσίου, αλλά και την προσφορά του στην τοπική Εκκλησία, που όπως είπε, αφιερωμένος στο Θεό, προσέφερε τεράστιο πνευματικό έργο στην πόλη των Τρικάλων, αλλά και γενικότερα στον αμπελώνα του Κυρίου μέσα από τη ΓΕΧΑ Τρικάλων, αλλά και της Κατασκηνώσεις της στο Νεραϊδοχώρι Τρικάλων

Τόνισε δε πως «τις δοκιμασίες της ασθενείας του τις επισκίαζε ο ένθεος ζήλος του, η υποδειγματική αυταπάρνησή του, η πηγαία αγάπη, η ολοκάρδια αφοσίωσή του στο πρόσωπο του Σωτήρος Χριστού και το γνήσιο ιερατικό του ήθος ενέπνεε τους πιστούς».

Εν συνεχεία πτυχές του βίου και των πολλών χαρισμάτων του εκλιπόντος ξεδίπλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τονίζοντας πως η φήμη του μακαριστού ξεπέρασε κατά πολύ τα στενά γεωγραφικά όρια των Τρικάλων και έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα.

Εκ μέρους της ΓΕΧΑ Τρικάλων επικήδειο εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Νικόλαος Σανίδας.

Η ταφή της μακαριστού π. Διονυσίου έγινε στην Αθήνα στην Αδελφότητα Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αφού ήταν παιδιόθεν μέλος της.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης