Ροή Τοπικά

Επίθεση Χάιδου στην Κυβέρνηση για τα self test. Βλέπει νέο σκάνδαλο

Σοβαρές αιχμές για νέο σκάνδαλο στην υπόθεση με τα self test για τον κορωνοϊό αφήνει με παρέμβασή του ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Χάιδος.

Έχοντας και την επαγγελματική ιδιότητα του φαρμακοποιού με παρέμβασή του θέτει ουσιαστικά θέματα που πρέπει να απαντηθούν:

 “Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά… φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις!
Εμείς ξεχνούμε , αυτοί ποτέ!
Με μεγάλη αγωνία παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες το κομφούζιο που έχει προκύψει μετά τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για τη διάθεση των Covid-19 self tests μέσω Φαρμακείων. Καμία ενιαία γραμμή μεταξύ των Κυβερνητικών Στελεχών είτε για τη διάθεση, είτε για τη καταγραφή των αποτελεσμάτων, δημιουργώντας ένα μπάχαλο στην αγορά και στους πολίτες.
Δυστυχώς όμως, γεννιούνται πολλά ερωτήματα λόγω αυτών των “αθώων” παραλείψεων τα οποία αναβιώνουν μνήμες εποχών που η χώρα μας και οι πολίτες της , πλήρωσαν πολύ ακριβά!
Ένας διαγωνισμός express – 3 ημερών – για ένα προϊόν που απουσιάζει επιστημονική τεκμηρίωση αλλά και η επιδημιολογική αξιοπιστία για τη συγκεκριμένη διαγνωστική μέθοδο.
Κόστος; 40 εκατ. Ευρώ για 10 εκατ. Τεστ .
Εταιρία διάθεσης προϊόντος; Siemens.
Ακόμα και στην Ελλάδα του σήμερα, μια χώρα χτυπημένη από παρατεταμένη οικονομική και υγειονομική κρίση, θα έπρεπε τουλάχιστον να αναζητούμε ένα ίχνος φιλότιμου και μια διάθεση για σωστές λύσεις!
Φτάσαμε στο σημείο να αρνούμαστε το προφανές, που είναι η συνταγογράφηση των rapid test για τους πολίτες εδώ και ένα χρόνο , με μόνο σκοπό την εύνοια αλλά και τη διατήρηση των πελατειακών σχέσεων μεταξύ λίγων και εκλεκτών.
Υ.Γ 1 : Άραγε για μια οικοσυσκευή και ότι περίσσεψε από την πρώτη φάση με τους λεμονοστύφτες, αξίζει η χώρα μας να γυρίσει πίσω σε μαύρες εποχές;
Υ.Γ 2: Άραγε αξίζει σε αυτή τη χώρα που περήφανα παλεύει να πατήσει στα πόδια της εδώ και μια δεκαετία, να ξαναζεί τα φαντάσματα του παρελθόντος με ομολογίες ανώτατων Κυβερνητικών Αξιωματούχων για παραλαβή εκλογικών δωρεών που οδήγησαν σε καταδίκες , αλλά και σε φυγή στο εξωτερικό, υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρίας κατηγορούμενοι – μεταξύ άλλων – με τα βαρύτατα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας;”.

Διαβάστε επίσης
NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο