Τοπικά

Επελαύνει η “Όμικρον”, αλλά μειώνονται οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Κρύο ντους τις τελευταίες μέρες και στα Τρίκαλα με την επέλαση της μετάλλαξης  “Ομικρον” η οποία έχει εκτινάξει τον αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες 10 μέρες σε άνω των 2.000.

 

Το ευτύχημα ωστόσο είναι ότι παρά τα εκατοντάδες κρούσματα δεν ασκείται πίεση στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης μας, τουναντίον μάλιστα οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι ελάχιστοι σε σχέση με πριν 1 μήνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα το πρωί νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων 21 άτομα στις απλές πτέρυγες covid-19 και στη ΜΕΘ 6. 

Τι πρέπει να κάνει ένας εργαζόμενος όταν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

 

Όσοι εργαζόμενοι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και είναι τριπλα εμβολιασμένοι θα πρέπει να φορούν για 10 ημέρες υποχρεωτικά διπλή μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας και την πέμπτη μέρα της νόσησης υπάρχει η σύσταση για διενέργεια PCR ή rapid test.

Για τους ανεμβολίαστους ή όσους έχουν κάνει μόνο τις δύο δόσεις θα μείνουν σε καραντίνα για πέντε ημέρες κι αν το επιτρέπει η φύση της εργασίας, θα δουλεύουν εξ αποστάσεως με τηλεργασία.

Εάν δεν το επιτρέπει η φύση της εργασίας τους, τότε όταν βρεθούν αρνητικοί στον κορωνοϊό και επιστρέψουν στη δουλειά τους θα πρέπει να αναπληρώσουν τις μισές ώρες από εκείνες που αντιστοιχούν στις εργάσιμες ημέρες που βρίσκονταν στο σπίτι. Δηλαδή, εάν κάποιος έμεινε σε καραντίνα για πέντε εργάσιμες ημέρες (40 ώρες εργασίας) τότε θα πρέπει να αναπληρώσει τις 20 ώρες, δουλεύοντας εξτρά μία ώρα καθημερινά.

Διαβάστε επίσης