Τοπικά

Επιμένει ο Αγοραστός: “Εκτροπή του Αχελώου τώρα”

«Σαν σήμερα, στις 10/12/1963 απονέμεται το Νόμπελ λογοτεχνίας στον σπουδαίο Έλληνα ποιητή Γεώργιο Σεφέρη. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε: Σ’ αυτό τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει ν’ αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται. Όταν, στο δρόμο της Θήβας, ο Οιδίπους συνάντησε τη Σφίγγα κι αυτή του έθεσε το αίνιγμά της, η απόκρισή του ήταν: ο Άνθρωπος. Τούτη η απλή λέξη, χάλασε το τέρας. Έχουμε πολλά τέρατα να καταστρέψουμε, όπως αναχρονιστικές ιδεολογίες, αγκυλώσεις του παρελθόντος, γραφειοκρατία, κ.α. Ας συλλογιστούμε την απόκριση του Οιδίποδα και ας προτάξουμε τον άνθρωπο».

 

 

Με αυτά τα λόγια, ξεκίνησε το χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στην ημερίδα με θέμα την ερημοποίηση του κάμπου, που διοργάνωσε στο ξενοδοχείο Divani στη Λάρισα, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης.

Ο Κ. Αγοραστός τόνισε, για μία ακόμη φορά, την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των έργων για τη μεταφορά νερού από τον Αχελώο στη θεσσαλική πεδιάδα, επισημαίνοντας ιδιαίτερα «τα οφέλη που θα προκύψουν από τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού φράγματος στη Μεσοχώρα, καθώς σήμερα η χώρα από την μη παραγωγή ενέργειας, χάνει 140 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο».

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης παρουσίασε τα 48 έργα υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού 1,24 δις ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής στον πρωτογενή τομέα, τα οποία ολοκληρώθηκαν, εξελίσσονται και δρομολογούνται από την Περιφερειακή Αρχή και αλλάζουν το αγροτικό αποτύπωμά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Έργα που κατασκευάζονται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω ΣΔΙΤ, από το «Αντώνης Τρίτσης», αλλά και νέες εντάξεις στο νέο ΠΑΑ. Πρόκειται για  έργα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Υποδομών, που οδηγούν σε  αποταμίευση και εξορθολογισμό της διαχείρισης του αρδευτικού νερού, (ταμιευτήρες, φράγματα, λιμνοδεξαμενές, δίκτυα υπόγειων αγωγών),  έργα εξοικονόμησης ενέργειας στην αγροτική παραγωγή,  έργα αναδασμού και αλιευτικά καταφύγια. Στη Θεσσαλία εξελίσσεται ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά προγράμματα στη χώρα. Συνεργαζόμαστε, διεκδικούμε και φτάνουμε σε αποτέλεσμα αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Και με τον ίδιο ζήλο συνεχίζουμε» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης