Τοπικά

Επιμένουμε στη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους

Η Ελλάδα καταγράφει τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη, θρηνεί 5.000 ανθρώπους, σημειώνει μεγάλες καθυστερήσεις στα εμβόλια κι ένας Θεός ξέρει πότε οι κάτοικοι αυτής της χώρας θα αποκτήσουν ανοσία. Και μέσα σε όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ότι όλα πάνε καλά!

Την ίδια ώρα το ιδιωτικό χρέος των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων και των πολιτών εκτοξεύεται λόγω της καταστροφικής διαχείρισης της οικονομικής κρίσης από τη Κυβέρνηση. Είναι γεγονός πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για μαζικά λουκέτα και πολλά εξ αυτών έχουν ήδη ξεκινήσει στο χώρο της εστίασης, την ώρα που οι εργαζόμενοι υφίστανται ραγδαία μείωση του εισοδήματός του και χιλιάδες έχασαν τη δουλειά τους. Παρόλα αυτά, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιμένει να αρνείται τη ρύθμιση των χρεών που συσσώρευσαν οι πολίτες στη Πανδημία με κούρεμα της βασικής οφειλής.

Σκοπεύει ακόμη να κόψει και αυτά τα κουτσουρεμένα μέτρα στήριξης που υπάρχουν.

Επιμένει ακόμη σε δάνεια επιστρεπτέας προκαταβολής, από τα οποία αποκλείει πάνω από τις μισές επιχειρήσεις και με μικρότερα ποσά.

Η Κυβέρνηση όχι απλώς δε στηρίζει τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας αλλά φαίνεται να παίζει με τον πόνο και την απελπισία τους.

Βέβαια όλα αυτά τα κάνει όχι λόγω ανικανότητας αλλά από ιδεοληψία.

Πάντως εμείς θα επιμένουμε σε ουσιαστικά μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας.

1.      Μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέας.

2.      Θεσμοθέτηση στη κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων και για τη περίοδο μετά την άρση του Lockdown.

3.      Ρύθμιση ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στη πανδημία με διαγραφή μέρους και της βασικής οφειλής.

4.      Απόσυρση του πτωχευτικού Νόμου.

 

Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Διαβάστε επίσης