Τοπικά

Επιτέλους!… Ξεκίνησε με Αγιασμό η νέα σχολική χρονιά στα Τρίκαλα

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό και… 20 μέρες καθυστέρηση ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά στα Τρίκαλα.

 

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος μάλιστα βρέθηκε συμβολικά στο Γυμνάσιο Μεγάλων Καλυβίων, στο χωριό που χτυπήθηκε περισσότερο απ’ όλα κατά τις πρόσφατες πλημμύρες στα όρια του Δήμου Τρικκαίων, και τέλεσε εκεί τον Αγιασμό ευχόμενος καλή σχολική χρονιά.

Αγιασμός σχολείων με ελπίδα και αισιοδοξία στον Δήμο Τρικκαίων

Με διάχυτη αισιοδοξία ότι θα ξεπεραστούν πολύ σύντομα τα προβλήματα που δημιούργησε η θεομηνία, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 ο αγιασμός των σχολείων στον Δήμο Τρικκαίων.
Ο Δήμαρχος Νίκος Σακκάς παρέστη στους αγιασμούς των 1ου Γυμνασίου, 3ου Γυμνασίου, 7ου Πειραματικού Γυμνασίου, 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. Στους σύντομους χαιρετισμούς που απηύθυνε, εστίασε στην επιστροφή της εκπαιδευτικής κοινότητας σε μια κανονικότερη πλέον καθημερινότητα, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στη διάρκεια των θεομηνιών Daniel και Elias.
Ευχήθηκε σε κάθε μαθητή, μαθήτρια, εκπαιδευτικό, αλλά και στους γονείς – κηδεμόνες, να κυλήσει όμορφα και ήρεμα η σχολική χρονιά 2023-2023. Εδωσε έμφαση στην ευόδωση των στόχων καθενός/μιας και στη σημασία του εκπαιδευτικού έργου, του τόσο σημαντικού για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Τρικάλων.
Ο Δήμος Τρικκαίων όλο το προηγούμενο διάστημα προέβη σε έλεγχο, καθαρισμό, παρεμβάσεις σε διδακτήρια, προκειμένου να είναι πλήρως έτοιμα και λειτουργικά για τη σημερινή ημέρα. Ταυτοχρόνως, επιλύονται ζητήματα που αφορούν σε ειδικότερες παρεμβάσεις που απαιτούνται σε υποδομές των διδακτηρίων, προκειμένου όλες οι σχολικές μονάδες σε όλον τον Δήμο Τρικκαίων, να λειτουργήσουν απρόσκοπτα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης