Τοπικά

Εργασία του Χρίστου Λιάπη στο επιστημονικό περιοδικό της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου

H εργασία του Ψυχιάτρου και Διδάκτορος του Παν/μίου Αθηνών, Χρίστου Λιάπη, με τίτλο: «ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ», δημοσιεύθηκε στη «Διακλαδική Επιθεώρηση», επιστημονικό περιοδικό της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου – ΑΔΙΣΠΟ, η οποία αποτελεί τον βασικό επιστημονικό φορέα στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων για τη μελέτη και ανάλυση θεμάτων διακλαδικότητας, άμυνας, ασφάλειας, γεωπολιτικής – στρατηγικής και νέων τεχνολογιών εθνικού, συμμαχικού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Το περιεχόμενο της δημοσίευσης, ο κορμός της οποίας βασίζεται στην ερευνητική δραστηριότητα που είχε αναπτύξει ο Δρ. Λιάπης, στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού του στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πάνω στη «Διεθνή Ιατρική και τη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» και στην εμπειρία του ως Ιατρού στρατιωτικών μονάδων κατά την περίοδο της Πανδημίας Η1Ν1, στο διάστημα εκπλήρωσης της στρατιωτικής του θητείας,  2009-2010, αποκτά επίκαιρα χαρακτηριστικά, όπως σχολιάζει σχετικώς ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, κ. Λιάπης, «καθώς οι πολεμικές συγκρούσεις και η ανθρωπιστική κρίση που επισυμβαίνουν στην Ουκρανία, λαμβάνουν χώρα με την Πανδημία της COVID-19 ακόμη ενεργή, απειλητική και ιδιαιτέρως επικίνδυνη, ιδιαίτερα σε συνθήκες εκκόλαψης, μαζικής διάδοσης και καταστροφής υγειονομικών δομών, όπως αυτές που δημιουργεί η ρωσική εισβολή και οι συνεπακόλουθοι εκτοπισμοί πληθυσμών, συνωστισμοί στρατιωτών και αμάχων και οι εγκληματικές απώλειες ανθρώπινων ζωών και βασικών υποδομών».
Το Επιστημονικό Περιοδικό της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου είναι προσβάσιμο στο διαδίκτυο, στον σύνδεσμο:
 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Ο Ψυχίατρος Χρίστος Χ. Λιάπης ΜD, MSc, PhD είναι απόφοιτος του Α.Π.Θ. και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.  Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές και στο Πανεπιστήμιο του Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου παράλληλα εκπαιδεύτηκε στο VeteranAffairs Hospital του Ann Arbor. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος και στη Διεθνή Ιατρική και τη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας, από το Ε.Κ.Π.Α., ενώ συμμετείχε στις δραστηριότητες των Γιατρών του Κόσμου στην Αφρική. Eιδικεύτηκε περαιτέρω στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης. Εργάζεται ως Ψυχίατρος στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ο.Ν.Κ. «Άγιοι Ανάργυροι», ενώ έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του και ως Συντονιστής Ιατρός στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και ως Επιστημονικό Προσωπικό στο Υπουργείο Υγείας. Είναι αριστούχος Διδάκτωρ Ιατρικής τουΕ.Κ.Π.Α. Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, Έχει πολλές συμμετοχές σε συνέδρια, καθώς και δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων και συγγραμμάτων. Φέρει τον βαθμό του εφέδρου Ανθυπολοχαγού (ΥΙ).

 

Διαβάστε επίσης