Τοπικά

Ερώτηση Χάιδου για το δρόμο Τρικάλων-Άρτας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΪΔΟΣ

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων πολύς λόγος γίνεται για το δρόμο Τρικάλων Άρτας και φυσικά την ολοκλήρωσή του. Όλοι έχουμε διαβάσει άρθρα και δημοσιεύματα στον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο που περιγράφουν την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου που επί χρόνια δεν υλοποιείται και παραμένει στα συρτάρια των υπηρεσιών είτε της παλιάς νομαρχιακής αρχής είτε της μετέπειτα αιρετής περιφέρειας.

Αναφορές κατοίκων αλλά και διάφορα δημοσιεύματα αναδεικνύουν την υπέροχη διαδρομή σε ένα μοναδικό ορεινό περιβάλλον αλλά ταυτόχρονα καταδεικνύουν τη χρησιμότητα ενός οδικού άξονα που θα ενώνει σύντομα και με ασφάλεια δύο όμορους νομούς που ως τώρα δεν έχουν οδική επικοινωνία υπό ομαλές συνθήκες και οι ταξιδιώτες επιλέγουν να ταξιδέψουν προς Άρτα μέσω Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα η γέφυρα Αλεξίου κατασκευάστηκε πριν περίπου μισό αιώνα για να ενώσει τους δυο νομούς. Δυστυχώς από τότε μέχρι σήμερα καμιά ενέργεια δεν έχει πραγματοποιηθεί για να ολοκληρωθεί η διαδρομή γέφυρα Αλεξίου – Αρματωλικό που ουσιαστικά πρόκειται για 12χιλ απόσταση. Αντιθέτως όσοι παραθεριστές του καλοκαιριού επισκέπτονται  τα διπλανά χωριά της γέφυρας αντικρίζουν το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής να σταθμεύει στη γέφυρα και να απολαμβάνει τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο.

Αναλυτικότερα η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής από τουριστικής άποψης και θα ανοίξει ο δρόμος σε επισκέπτες από τη Δυτική Ελλάδα προς τον ορεινό όγκο και το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου. Αντίστοιχα θα υπάρξει εύκολη, ασφαλής και οικονομική πρόσβαση του ορεινού όγκου και όχι μόνο στα παράλια του Ιονίου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω αλλά και το τραγικό της καθυστέρησης ολοκλήρωσης του οδικού αυτού δικτύου επερωτάται ο κ Περιφερειάρχης.

1   Μέσα στον πολυδιαφημιζόμενο από την περιφερειακή αρχή καταιγισμό υλοποίησης και χρηματοδότησης τόσων έργων στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων θα γίνει άραγε κατορθωτό να εξευρεθούν πόροι χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση ενός έργου άκρως σημαντικού που λιμνάζει για χρόνια και που συνεχώς μετατίθεται για το μέλλον;

2  Τι σκοπεύει η περιφερειακή αρχή να πράξει σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου και αν αυτό το έργοεντάσσεται μέσα σε ένα γενικότερο σχεδιασμό που πρέπει η περιφερειακή αρχή να αναπτύξει για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του ορεινούόγκου των Τρικάλων που αυτή τη στιγμή είναι σε άκρωςπτωτική τροχιά κάτι που αναμένουμε να επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα εξ αιτίας και της πρόσφατηςπανδημίας;

ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΧΑΙΔΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΑΠΘ

Μsc.Health care management Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Περιφερειακός Σύμβουλος  Θεσσαλίας

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης