Τοπικά

“Ευρεία Προοδευτική Συμμαχία, με κορμό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”

Σε πολιτική συζήτηση στο OPEN TV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7.30» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Γιάννη Σαραντάκο, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, 26 Φεβρουαρίου, ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστος Σιμορέλης. Η συζήτηση εξελίχθηκε γύρω από τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας.

O Βουλευτής σημείωσε ότι η συγκρότηση μιας ευρείας, δημοκρατικής συμμαχίας που θα ορθώσει τείχος στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας και στο τέρας του φασισμού συνιστά ιστορική αναγκαιότητα, τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η προοδευτική συμμαχία Αριστεράς, Πρασίνων και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας που καλείται να επιστρέψει στις ιστορικές και ιδεολογικές της καταβολές.

Στη συνέχεια, ο κ. Σιμορέλης τόνισε ότι το στοίχημα διαμόρφωσης αυτού του μετώπου είναι μείζονος σημασίας για τη συνέχιση της ανάκαμψης στον τόπο μας. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολίτες και κοινωνικές δυνάμεις που συνομιλούν, παίρνουν πρωτοβουλίες και εργάζονται για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου. Αυτό μπορεί να γίνει με επίκεντρο το ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως κόμμα της σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς. Το βασικό ζητούμενο είναι η ενδυνάμωση της κοινωνικής ατζέντας και η απόκρουση της ακροδεξιάς και του εθνικισμού. Είναι γεγονός πως μια τέτοια συμμαχία μπορεί να στηρίξει ακόμη περισσότερο την εργασία, να ενδυναμώσει τα κοινωνικά δικαιώματα και να αναπτύξει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα το βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο που προωθούμε.

Ακολούθως, ο Βουλευτής στηλίτευσε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με το ψευδές και κατάπτυστο δημοσίευμα του BBC περί δήθεν «καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα». Το θέμα το ανακίνησε η ίδια η ΝΔ, ο αρχηγός της καθώς και κάποια στελέχη με ατυχείς δηλώσεις πριν από καιρό. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ανακριβές και διαστρεβλωτικό ρεπορτάζ που ήρθε «από το ψυγείο-καλοκαίρι του 2018» και εργαλειοποιήθηκε από τη Ν.Δ που επιχείρησε να το μετατρέψει σε μείζον πολιτικό ζήτημα. Αντίστοιχα γραφικά ρεπορτάζ έχουν ξαναβγεί σε ξένα ΜΜΕ. Το, BBC, το 2008, είχε ρεπορτάζ για αυτονομιστικό κίνημα στην Κέρκυρα

Το θέμα της μειονότητας έκλεισε οριστικά με το άρθρο 4 της Συμφωνία των Πρεσπών. Η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει επιτέλους να πάψει να κάνει μικροπολιτική με εθνικά θέματα και να επαναλαμβάνει θέσεις που δεν απηχούν ούτε την πραγματικότητα, ούτε τις προβλέψεις της Συμφωνίας, αλλά βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Στη Ν.Δ αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να γίνουν ακραίοι προπαγανδιστές απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι μόνο ανίδεοι, αλλά και εθνικά επικίνδυνοι.

Τέλος ο κ Σιμορέλης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πολιτικές διεργασίες και ευρύτερες πολιτικές ζυμώσεις, επισήμανε ότι οι Βουλευτές πρωτίστως έχουν χρέος να είναι παραγωγικοί και να εργάζονται για την επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητας των πολιτών. Ο ίδιος, συμμετέχοντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, αναφέρθηκε στο μπαράζ θετικών νομοθετημάτων που έρχονται στην Ολομέλεια το επόμενο διάστημα όπως είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και οι 120 δόσεις.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης