Τοπικά

Ημερίδα για νέες επιχειρήσεις και επιχειρηματικότητα από το ΑΚΕΘ

Πραγματοποιήθηκε στις 09/12/2022, στο αμφιθέατρο του κτιρίου Γ του Τμήματος Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού, ημερίδα με θέμα ” ‘Η Θεσσαλία πόλος έλξης για νέες επιχειρήσεις και η επιχειρηματικότητα των νέων στη Θεσσαλία”.

 

 

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Αναπτυξιακό Κέντρο θεσσαλίας (ΑΚΕΘ) και το  το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο κος Νταλός Γεώργιος  Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κος. Βασίλης Χατζηκαμαγιάννης Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Europe Direct Θεσσαλίας, η κα.Βραζάλη Χαρά εκ μέρους της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καρδίτσας, και ο κ. Αχιλλέας Κωστούλας Υπεύθυνος των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε από τον κο Μιλτιάδη Νικολακάκος, διευθυντή του Εργαστηριακού κέντρου Καρδίτσας, “Ο θεσμός της μαθητείας των μαθητών ΕΠΑ.Λ.και η σύνδεσή του με την αγορά εργασία της Θεσσαλίας”. Παρουσίαση με θέμα “Η Θεσσαλία πόλος έλξης για νέες επιχειρήσεις και η επιχειρηματικότητα των νέων στη Θεσσαλία’, η πλευρά της επαγγελματικής εκπαίδευσης” πραγματοποίησε η κα Ανθούλα Θεοδώρου (καθηγήτρια οικονομικών στο 2° ΕΠΑΛ Καρδίτσας). Επίσης ο κος Κωστούλας Αχιλλέας πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα τις ” Ευκαιρίες κατάρτισης  στην θεματική της επιχειρηματικότητας, μέσω του Ευρωπαϊκου΄Προγράμματος Erasmus+” ενώ τέλος ο κος Νινίκας Κωνσταντίνος παρουσίασε ” Το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η επιχειρηματικές δυνατότητες των αποφοίτων του”.

 

Στο τέλος της ημερίδας πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με θέμα την συνεργασία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης με τα όργανα της Ευρωπαϊκής ένωσης.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης